brood e.d.

anijseierkoek

Na vandaag hoef jij je niet meer af te vragen wat mijn favorieten eierkoeken zijn. Of waren… want ze zijn allang op. De smaak van deze eierkoeken is zo lekker en verrassend! Ze zijn echt heerlijk! Het is echt al weer even geleden dat ik ze maakte maar ik denk nog steeds af en toe terug aan hoe ze smaakten. En dat heb ik niet zo heel vaak. De smaak van de anijs is heel subtiel en totaal niet overheersend. Deze eierkoeken smaken erg lekker met een klodder boter, een flinke schep suiker of een grote snuf gestampte muizen. Ik denk dat verse aardbeien er op het ook niet verkeerd doen. Maar vandaag hoe ik het gewoon bij een simpele anijseierkoek. Duik jij vandaag ook even de keuken in om ze te maken? Dat verdienen ze echt!

DSC00678 met watermerk

Dit heb je nodig:

1 M ei

50 gram suiker

2,5 gram ammonium

75 gram melk

50 gram gestampte muizen

25 gram maïzena

100 gram bloem + extra voor bestuiven vormpjes

 2,5 gram gemalen anijszaad

boter voor het invetten van de vormpjes

En verder:

Pannetje

Kom die precies in de pan past

6 bakringen/taartvormpjes 12 cm

bakplaat bekleed met bakpapier

DSC00669 met watermerk

Zo ga je te werk:

Doe een klein laagje water in de pan en breng dit aan de kook. Zet de hittebron zacht en ze de kom er op. Doe de suiker en het ei in de kom en klop het au-bain-marie op.

Haal de kom van de pan en draai de hittebron uit.

Verwarm de melk tot handwarm.

Los de ammonium op in de melk.

Voeg het melk/ammonium mengsel toe aan het opgeklopte ei/suiker mengsel en roer het goed door.

Zeef de gestampte muizen, de bloem en de maïzena boven de kom en voeg ook het anijszaad toe.

Klop het geheel 2 minuten met de mixer luchtig op.

Dek de kom goed af en laat het beslag 2 uur rusten.

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Vet de vormpjes in met de boter en bestuif ze daarna met bloem.

Plaats ze op de met bakpapier bekleedde bakplaat.

Vul ieder vormpje met ongeveer 60 gram beslag.

Bak de eierkoeken in ongeveer 10 minuten lichtbruin en gaar.

Verwijder zo snel mogelijk de bakringen.

Laat de eierkoeken afkoelen op de bakplaat.

Verpak de eierkoeken zodra ze afgekoeld zijn.

Tip:

Lees de tips bij het basisrecept Eierkoeken nog eens door.

DSC00677 met watermerk

DSC00681 met watermerk

3 gedachten over “anijseierkoek

  1. Hoi,
    Doe je ook aan bestellingen? Ik vind de woezel en pip taart echt geweldig. De mooiste op het web! Ik woon in Gouda, dus weet niet of de reisafstand te doen is.
    Groetjes Yasmine

    1. Hoi Yasmine,

      Op dit moment neem ik heel weinig bestellingen aan. Ik geniet even van een lange zomervakantie. Misschien kan een taartcollegaatje van mij jou helpen? Je kunt haar op Facebook vinden met deze link: https://www.facebook.com/HetTaartenmeisje/?fref=ts. Zij woont in Schoonhoven dus voor jou ook net iets dichter bij dan dat ik woon. Uiteraard mag je mijn taartje mee sturen als voorbeeld. Mocht zij niet kunnen dan wil ik je wel helpen bij het vinden van iemand anders die deze taart voor je wil maken. Zou je dan een berichtje via de Facebook pagina van deze blog naar mij willen sturen? https://www.facebook.com/bakkriebels/

      Groetjes,

      Adrienne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *