Taarten

Bosvruchten-slagroomtaart

Toen ik een foto van de taart voor mijn opa zijn 87e verjaardag op Facebook plaatste kreeg ik daar heel veel enthousiaste reacties op. Schijnbaar is dit een taart zoals iedereen hem wel ziet zitten. Ik kan me daar wel iets bij voorstellen. Hij ziet er echt zo aantrekkelijk uit! Het fruit is een echte eye-catcher op deze taart. Door wat muntblaadjes toe te voegen krijgt de taart een nog onweerstaanbaarder uiterlijk. Bijkomend voordeel deze taart vind (bijna) iedereen lekker. Echt succes verzekerd bij de hele familie. Het is taart die je met een paar basis ingrediĆ«nten snel in elkaar kan zetten. Reden genoeg dus om snel aan jullie te laten zien hoe makkelijk je zelf een taart als deze op tafel kan zetten.

     DSC01733 met watermerk

DSC01728 met watermerk

Dit heb je nodig:

Voor de biscuits:

500 gram Biscuitmix Funcakes

8 M eieren

50 gram water

Voor de vulling:

200 gram jam of saus naar keuze

500 ml slagroom

200 gram mascarpone

4 zakjes vanillesuiker

2 flinke eetlepels poedersuiker

DSC01725 met watermerk

En verder:

1,5 kilo bosvruchten naar keuze

En verder:

Taartvorm 22 cm

Taartvorm 17 cm

Dowels

taartkartons 1x 20 en 2x 15 cm

spuitzak

Zo ga je werk:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Vet de taartvormen in.

Mix de biscuitmix met de eieren en het water in 8 minuten op de hoogste van je mixer licht en luchtig. Schakel dan terug naar een lagere stand en klop nog 3 minuten na.

Verdeel de biscuitmix over de taartvormen.

Bak de biscuits gaar in ongeveer 30 minuten. De biscuits zijn gaar als ze terug veren als je lichtjes op de bovenkant drukt.

Laat de biscuits afkoelen.

Snij ieder biscuit in 3 plakken.

Klop de slagroom met de mascarpone en beide suikersoorten stijf.

Doe de slagroom in de spuitzak.

Leg de eerste plak biscuit van de grote taart op een taartkarton.

Spuit een randje slagroomdotjes op de taart.

Verdeel wat bosvruchtenjam op de plak biscuit en smeer het uit.

Vul daarna de binnenkant op met slagroom.

Verdeel wat vruchten over de slagroom.

Leg de 2e plak biscuit er op en herhaal de bovenstaande stappen.

Leg de 3e plak biscuit op de taart.

Steek een dowel in het midden van de taart en knip deze net zo hoog af als de taart is.

Knip nog 4 dowels precies zo hoog af. Verdeel deze in een vierkant op de taart. (dit is de steun voor de 2e taart zorg dus dat de cirkel niet groter is dan de 2e biscuit)

Plak de twee kleinere taartkartons met wat glazuur tegen elkaar. Leg het op de taart.

Leg hier een plak biscuit op van de kleinere taart.

Vul deze taart hetzelfde als de onderste taart.

Spuit wat slagroom in een rand tussen de eerste en tweede taart in.

Spuit op de bovenkant ook wat slagroom.

Verdeel de vruchten op de taart.

Garneer de taart eventueel met wat muntblaadjes af.

Bewaar de taart tot serveren in de koelkast.

DSC01731 met watermerk

Tips:

Je kunt ook je eigen recept voor biscuit gebruiken of een andere mix. Hou dan dat recept aan.

Gebruik je taarvormen van ong. 5 cm hoog dan kan het verstandig zijn om deze te verhogen met wat bakpapier. Hiervoor vet je de vorm in met een niet vloeibare boter en plak je het bakpapier tegen de rand aan. Laat het ongeveer 2 cm overlappen. De overlapping kan je vastplakken door een klein beetje boter er tegen te plakken.

Verdeel de slagroom in 2 delen en doe in 1 deel een paar flinke eetlepels bosvruchtenjam voor een lekkere bosvruchtenslagroom.

Knip zo nodig de taartkartons op maat.

Zorg dat je de taart na het opspuiten van de slagroom niet meer hoeft te verplaatsen. Bouw hem dus op op een taartstandaard o.i.d.

Dowels? Dat zijn voedselveilige PVC buizen die je op maat kan knippen. Je kan eventueel ook stevige, dikkere rietjes gebruiken.

DSC01721 met watermerk

DSC01717 met watermerk

3 gedachten over “Bosvruchten-slagroomtaart

  1. Wat een prachtige taart. Zeker dat verse fruit, doet veel! Allemaal naar de groentesopecialist om de hoek en vers fruit op de taart, echt leuk gedaan Bakkriebels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *