Vullingen

Advocaat bavarois

Snel naar recept
Over een paar weken is het Pasen. Net als bij ieder feest en bij ieder seizoen horen er ook bepaalde smaken bij de Pasen. Een van de klassieke paassmaken is toch wel advocaat. Inmiddels heb ik aardig wat recepten met advocaat online staan. Vandaag voeg ik er het recept van een heerlijke advocaat bavarois aan toe.
Extra boost

De advocaatsmaak in deze bavarois is niet overheersend maar wel duidelijk aanwezig. Deze smaak is niet alleen afkomstig van een flinke hoeveelheid advocaat maar ook doordat er daarnaast extra brandewijn aan toegevoegd is. Ondanks dat het maar een kleine hoeveelheid is, geeft het een lekkere boost aan de smaak. Heb jij geen brandewijn in huis? Dan kan je het ook achterwege laten.

Waar kies jij voor?

Je kunt deze advocaatbavarois op heel veel manieren gebruiken. Zelf heb ik hem als vulling bij deze tartelettes gebruikt. Daarnaast is het ook een heerlijke vulling voor soezen of een biscuitrol. Ook als dessert of onderdeel van een dessert is het fantastisch. Wat oreokruimels eronder en een toefje slagroom er om. Dat wordt smullen! En wat denk je van een bavaroistaart, zoals deze?

Deel je creaties met mij

Omdat je er zo lekker mee kunt varieëren vind ik het altijd fijn om deze recepten ook als losse recepten online te zetten. Zo kunnen jullie je eigen creativiteit nog beter kwijt. Ik ben dan ook heel benieuwd naar jullie variaties. Heb je wat gemaakt met dit recept of een andere recept? Laat het mij dan vooral weten. Op Facebook, Instagram of Pinterest kan je een Bakkriebels pagina terug vinden. Ik het super leuk als je mij daar tagt, de #bakkriebels gebruikt of een reactie met foto voor me achterlaat.

Koemelkvrij

Op dit moment kan ik je nog geen goede koemelkvrije vervangers aanraden voor de room en de melk die in dit recept gebruikt worden. Soja wipping is een alternatief voor slagroom. Zelf kan ik niet zo goed tegen soja, waardoor ik het ook minder snel aan jullie aanraad. Met sojamelk heb ik helemaal geen ervaring. Heb jij hier wel goede ervaringen mee? Dan kan je het vervangen op een voor jou goede manier.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Gebruik onderstaande foto zodat je het bericht en recept altijd makkelijk terug kunt vinden.

Een gedachte over “Advocaat bavarois

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *