Voor en met kinderen

Zoete frikandel en kroket

Vandaag een nieuwe blogpost in de serie ‘Sweet Fast Food’. Ook deze zijn lekker en leuk te combineren met de zoete patat traktaties. Even heb ik nog getwijfeld om er meer snacks aan toe te voegen. Een kipkorn of een viandel bijvoorbeeld. Daar heb ik maar van af gezien. Een kroket en een frikandel zijn het meest herkenbaar voor kinderen en zullen ook het meeste tot de verbeelding spreken.

 

 

 

 

 

 

1. Frikandel (speciaal)

Het is inmiddels al aardig lang geleden dat ik deze frikandellen maakte en ik fopte er mijn zwager mee. Het is dat hij wat kleiner van formaat is anders zie je het verschil met een grote frikandel amper. Kinderen zullen dan ook helemaal in de gloria zijn bij het zien van deze leuke traktatie. De basis is ook deze keer

 

weer van cake gemaakt zodat de meeste kinderen het lekker vinden.

Dit heb je nodig voor 6 frikandellen:

150 gram cake

100 gram pure chocolade

100 gram chocoladepasta

Eventueel witte chocolade

 

Zo ga je te werk:

Smelt de chocolade.

Verkruimel de cake.

Meng de cakekruimels met de helft van de chocolade en chocoladepasta.

Weeg 50 gram ‘cakedeeg’ af en rol deze uit tot een worst. Breekt de worst tijdens het rollen dan moet er nog extra chocolade en chocoladepasta door. Test telkens tussendoor of je voldoende toegevoegd heb.

Rol het deeg uit tot de gewenste dikte/lengte en laat ze uitharden.

Een gewone frikandel is nu klaar. Voor een frikandel speciaal snij je met een scherp mes zonder kartels de frikandel tot ongeveer de helft horizontaal in.

Snij een blokje witte chocolade in kleine stukjes voor de uitjes. Smelt de overige chocolade. Kleur de helft rood. Spuit van de witte en rode chocolade een baan de opengesneden frikandel.

Verdeel de uitjes er over.

En klaar is je traktatie.

 

2. Kroket

Ook kroketten spreken tot de verbeelding bij een kind. Bij ons is vooral Rosalie er gek op. Blender de nootjes even kort voor een nog echter resultaat. En wil je helemaal voor 100 procent echt gaan dust ze dan met wat bruine kleurpoeder en een kwast een beetje bij. Deze zien er wel een beetje uit of ze nog gefrituurd moeten worden 😉 Dat mag de pret echter niet drukken dacht ik zo.

 

Dit heb je nodig voor 6 kroketten:

150 gram cake

100 + 100 gram pure chocolade

100 gram chocoladepasta

1 zakje nougatine

Zo ga je te werk:

Hak of blender de nougatine wat fijner.

Smelt 100 gram chocolade.

Verkruimel de cake.

Meng de cakekruimels met de helft van de chocolade en chocoladepasta.

Weeg 50 gram ‘cakedeeg’ af en rol deze uit tot een worst. Breekt de worst tijdens het rollen dan moet er nog extra chocolade en chocoladepasta door. Test telkens tussendoor of je voldoende toegevoegd heb.

Rol het deeg uit tot de gewenste dikte/lengte en laat ze uitharden.

Smelt de andere 100 gram chocolade.

Rol de worsten hierdoor.

Rol ze daarna door de fijner gehakte nougatine en laat ze uitharden.

 

Klaar zijn de kroketten!

 

 

4 gedachten over “Zoete frikandel en kroket

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *