Bakkriebels uit tips

Bakkriebels in Zermatt

  Deze zomer waren wij 2 weken op vakantie in Zwitserland. Om precies waren we in de plaats Saas Grund in Wallis. Een van de dingen die mijn man graag wilde doen was een dagje naar de Gornergrat. Vandaar uit heb je zicht op o.a. de Matterhorn. En wat een geluk hadden wij! Die kleine wolk rechts van de Matterhorn namen we op de koop toe want verder lag hij er prachtig bij! En niet alleen de Matterhorn was onbewolkt. Een groot deel van de overige 4000-ers die je vanaf de Gornergrat kan zien waren onbewolkt en scherp te zien. Een prachtige dag dus! Mijn man kan uren naar de vergezichten kijken. Ik heb dat minder. Er was ook verschillende shops waar je je ogen uit kon kijken. Bij één shop verkochten ze een chocolade Matterhorn. Een massief bonk van bijna 4,5 kilo chocolade! En de prijs? 200,00 Zwitserse Franken of omgerekend €180,00. Ik mocht er alleen maar naar kijken 😉 Oh en een foto nemen voor jullie:

Na ons bezoekje aan de Gornergrat liepen we door de Bahnhofstrasse van Zermatt. Dit is echt het leukste straatje van Zermatt en een absolute aanrader voor iedereen die daar in de buurt komt! Ik keek mijn ogen uit Läderach, een Zwitserse Chocolatier:

En deze chocolatier houdt ook erg van koekjes 😀

Loop je verder de winkelstraat uit dan kom je nog een zeker een stuk of drie bakkerijen, drie chocolatiers tegen en ook nog een stuk of drie ijsbars.

Deze bakkerij was de tweede die we tegen kwamen en mijn favoriet. Niet omdat hij zo mooi was maar omdat het er allemaal zo super lekker uit zag. Het is een klein winkeltje waar je even een paar stapjes af moet doen om binnen te komen. Zo dom dat ik nu juist daar vergat een foto te maken van de naam! De eigenaresse maakt het gebak allemaal zelf. De prijs die ze er voor vraagt ligt hoger dan wat wij gewend zijn. Zal jij een aardbeienschelp nemen als je er bijna €4,00 voor moet betalen? Toch zijn die prijzen zo gek nog niet als je er over nadenkt hoeveel tijd er in gaat zitten en welke kosten er betaald moeten worden van het verkopen van een gebakjes. En toch… Het is zo lekker allemaal maar als je daar alles koopt wat lekker is hou je aan het einde van je geld een heel eind maand over.

In dezelfde winkel zag ik ook deze super leuke en veel te lekkere mini Matterhorns. Vooral die vulling doet het hem!

Na deze bakkerij kom je Crêperie Stefanie tegen. Een ontzettend klein winkeltje waar je via een open raam je bestelling kan doorgeven. Ze verkopen naast crêpes ook ijs. De eigenaresse maakt alles zelf, tot de ijshoorntjes aan toe.

Een paar stappen verder vergaapte Steven zich aan een conche in de etalage van Bakkerij Fuchs. Dit is (volgens Wikipedia) een machine die de cacaoboter gelijkmatig door de chocolade mengt. Door het mixen ontstaat een milde en rijke smaak.

En natuurlijk kom je in dit gezellig, drukke straatje ook een winkel tegen van Lindt. Daar moest ik natuurlijk ook even binnenkijken. Ik verbaasde me over het enorme assortiment wat ze daar hebben.

Als je dan toch in Zermatt ben heb ik nog een allerlaatste tip voor jullie: Koop (zelfs van je laatste centen) een ijsje bij Vorrei. Wat is dat ijs lekker! Je betaald €4,50 voor één bolletje en €7,00 voor 2 bolletjes. Niet goedkoop maar o zo lekker!

Ik heb de aardbeien, vanille, hazelnoot, tiramisu en een vanille met enorme laag Nutella (Hoe heette die nu ook alweer… Pinguïn ofzo…) er op geproefd. Stuk voor stuk ontzettend lekker! Mijn top 3 van deze smaken: Nr. 3: Aardbei (je proeft echt aardbeien en geen kunst aardbeien). Nr. 2: de vanille met Nutella: Zo lekker! Alleen jammer dat de Nutella ook bevroren is. Zorg dus dat je deze als 2e smaak kies 😉 En met stip op nr. 1: Hazelnoot, de smaak die ik altijd overal proef. Hij is hier echt fantastisch!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *