Ik noem ze truffels maar eigenlijk zijn het helemaal geen truffels… Maar het is ook geen fudge… En geen karemel… Ik weet eigenlijk niet hoe ze officieel heten dus noem ik het maar truffels. Onlangs kocht ik een boekje met daarin allerlei soorten snoep en zoetigheid om zelf te maken. Één van de recepten die daarin stond was een recept met witte chocolade en pindakaas. Ik was nieuwsgierig hoe die combinatie smaakte. En zo kwam er een paar uur later deze heerlijke traktatie uit mijn handen.
Dit heb je nodig:
200 gram witte chocolade
150 gram pindakaas extra crunchy
snuf zout
handje gezouten pinda’s
wat zeezout
En verder:
Bakplaat met bakpapier
IJsbolletjeslepel 30 mm
Zo ga je te werk:
Smelt de chocolade au-bain-marie.
Voeg de pindakaas en een snuf zout toe. Roer het net zo lang door elkaar tot het een homogene massa is.
Laat het wat opstijven / afkoelen, eventueel in de koelkast zo dat je er bolletjes van kan scheppen met de ijsschep.
Hak de pinda’s wat fijner. Schep even grote bolletjes op de bakplaat.
Maak de bovenkant wat platter met de achterkant van een lepel.
Strooi hier de gehakte pinda’s over en wat zeezout.
Laat de truffels in de koelkast opstijven.
Goedemorgen,
Deze choco pinda truffels zien er lekker uit. Kun je me zeggen hoeveel truffels je van het recept hebt kunnen maken?
Groet, Dani
Hoi Dani,
Oeh…! Daar vraag je mij wat. Ik weet het eerlijk gezegd niet meer precies. Volgens mij waren het er rond de 25.
Groetjes,
Adrienne