Kleine zoete verleidingen

Witte chocolade – pindakaas truffels

Ik noem ze truffels maar eigenlijk zijn het helemaal geen truffels… Maar het is ook geen fudge… En geen karemel… Ik weet eigenlijk niet hoe ze officieel heten dus noem ik het maar truffels. Onlangs kocht ik een boekje met daarin allerlei soorten snoep en zoetigheid om zelf te maken. Één van de recepten die daarin stond was een recept met witte chocolade en pindakaas. Ik was nieuwsgierig hoe die combinatie smaakte. En zo kwam er een paar uur later deze heerlijke traktatie uit mijn handen.

Dit heb je nodig:

200 gram witte chocolade

150 gram pindakaas extra crunchy

snuf zout

handje gezouten pinda’s

wat zeezout

En verder:

Bakplaat met bakpapier

IJsbolletjeslepel 30 mm

 

Zo ga je te werk:

Smelt de chocolade au-bain-marie.

Voeg de pindakaas en een snuf zout toe. Roer het net zo lang door elkaar tot het een homogene massa is.

Laat het wat opstijven / afkoelen, eventueel in de koelkast zo dat je er bolletjes van kan scheppen met de ijsschep.

Hak de pinda’s wat fijner. Schep even grote bolletjes op de bakplaat.

Maak de bovenkant wat platter met de achterkant van een lepel.

Strooi hier de gehakte pinda’s over en wat zeezout.

Laat de truffels in de koelkast opstijven.

2 gedachten over “Witte chocolade – pindakaas truffels

  1. Goedemorgen,

    Deze choco pinda truffels zien er lekker uit. Kun je me zeggen hoeveel truffels je van het recept hebt kunnen maken?

    Groet, Dani

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *