Grote koeken·Recepten

Stroopwafelcake

Ik voel me een beetje gek… Ik bakte deze cake midden in deze warme zomer… Wie gaat er dan een cake bakken? Midden in de zomer? Als het nu een citroencake was is het nog acceptabel maar een stroopwafelcake… Kom op! Wie doet er nu zo gek? Als je nu de allereerste ben die dit bedacht heb is het ook nog tot daar aan toe maar hoeveel recepten voor stroopwafelcake bestaan er inmiddels? Nou… Ik dus! Ik voeg er vandaag gewoon lekker nog één aan toe. Een hele lekkere! Ik denk de lekkerste van allemaal! Ik heb echt een zwak voor deze cake. Zo lekker! Zeker als je van een beetje een kleffe cake houd is hij niet te versmaden, zo lekker.

Bak je weer mee?

 

 

Dit heb je nodig voor een cakevorm van 30 cm:

5 m eieren

175 gram lichtbruine basterd suiker

50 gram karamelstroop van Gilse

250 gram roomboter

300 gram zelfrijzendbakmeel

snuf zout

3 gram kaneel

300 gram stroopwafels

50 gram melk

 

Zo ga je te werk:

Vet de cakevorm in en bestrooi hem met wat bloem.

Snij de stroopwafels in kleine vierkante stukken van ongeveer 1 a 2 cm.

Schud de stroopwafelstukken met wat bloem om.

 

Mix de roomboter met de suiker, de kaneel en het zout in ongeveer 10 minuten luchtig.

Voeg één voor één de eieren toe. Voeg steeds het volgende ei pas toe als het ei volledig opgenomen is.

Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en spatel het er voorzichtig door.

Voeg de melk en de stroop toe en spatel ook deze er voorzichtig door.

Voeg de stroopwafelstukken toe en roer voorzichtig tot ze gelijkmatig in het beslag verdeeld zijn.

Stort het deeg in de bakvorm.

Bak de cake laag in de oven in ongeveer 70 minuten gaar.

 

Tip:

Een lekkere kleffe cake krijg je door deze cake, zodra hij uit de oven komt uit het bakblik te halen en direct in vershoudfolie te wikkelen. Daarna mag de cake weer terug in het bakblik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *