De combinatie van Nutella en hazelnoot komt deze week in ieder recept terug. Geroosterde hazelnoten maken de Nutella namelijk nog lekkerder. Maak jij een recept voor iemand die hier niet van houd, bijv. jonge kinderen? Dan kun je ze ook weg laten. Vandaag heb ik een receptje waar je wel geduld voor nodig heb. Maar wanneer je alle stappen doorlopen heb kun je genieten van iets dat naar meer smaakt: Nutella truffels.
Dit heb je nodig voor ci. 15 truffels:
Pot Nutella van 400 gram
200 gram melk chocolade
50 gram hazelnoten
En verder:
Bakplaat bekleed met bakpapier
IJsbolletjesschep van 30 mm
Zo ga je te werk:
Koel de Nutella een nacht in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 graden en rooster de noten in ci 10 minuten goudbruin.
Zorg dat de bakplaat bekleed is met bakpapier
Schep met hulp van de ijsbolletjeslepel een bolletje Nutella uit de pot en druk hier een hazelnoot in. Zorg dat de pasta daarna de noot weer bedekt.
Leg de truffel op de bakplaat.
Herhaal deze stappen tot alle pasta op is.
Zet de bakplaat weer in de koelkast voor ongeveer 3 uur.
Hak de overgebleven noten in kleine stukken.
Smelt de chocolade en tempereer hem.
Haal iedere truffel door de getempteerde chocolade heen en bestrooi hem met fijngehakte hazelnootjes.
Bewaar de truffels bij voorkeur in de koelkast. Hierdoor krijgt hij een lekkere bite. Doe je dit niet dat is de pasta zacht.
Ook lekker: gebruik 100 gram hazelnoot en roer hiervan 75 gram door de Nutella voordat je deze in de koelkast plaatst. Zorg dan wel dat je de hazelnoten geroosterd heb.