Drankjes e.d.

Het favoriete fruitdrankje uit mijn kinderjaren

Als kind was ik er al gek op: vers geperst sinaasappelsap met geprakte banaan. Het was echt feest als ik dat mochten maken! Afgelopen zaterdag maakte ik het voor onze kinderen. Ik merkte dat zij er net zo gek op zijn als ik ooit was. En eigenlijk ook nog steeds op ben. Steven was teleurgesteld dat zijn glas zo snel leeg was en hij had het grootste glas 😀 In mijn kinderjaren gebruikte we dus gewoon geprakte bananen. De stukjes daarvan bleven vervolgens altijd halverwege in het rietje hangen. Voor mijn eigen kinderen pureerde ik de banaan. Net zo lekker en makkelijk.

 

Dit heb je nodig:

6 (pers)sinaasappels

2 (kinder)bananen

En verder:

Sinaasappelpers

glazen (en evt. rietjes)

staafmixer + staafmixer mengkom

Zo ga je te werk:

Halveer de sinaasappels.

Snij van een sinaasappel 1 of 2 dikke schijven af. Deze snij je door de helft en hang je op de glazen.

Pers de sinaasappels uit.

Zeef evt. de pitjes uit het sap.

Doe de sinaasappelsap in de staafmixer mengkom.

Haal de schillen van de bananen af, doe ze door de helft in de mixerkom.

Pureer de bananen fijn met de mixer.

Schenk de sapjes in de glazen.

Tip:

Zet ze eventueel nog even in de koelkast of diepvries voor een koud(er) sapje. Roer het sapje vlak voor serveren nog even door.

Had ik gewoon zomaar even spontaan een fotomodelletje 😉 Ik denk zomaar dat er een soortgelijke foto van mij gemaakt kan zijn door mijn moeder.

Deze foto’s zijn spontaan gemaakt. Rosalie haar krullen zijn niet netjes gekamd maar flink ontploft door de warmte van afgelopen zaterdag. En zo zijn er nog wel een paar dingetjes 😉 . Maar laten we eerlijk zijn, he. Spontane, pure foto’s zijn toch altijd de mooiste die er bestaan! En dat is ook de reden dat ik ze vandaag zonder enige terughoudendheid gewoon met jullie deel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *