Bakkriebels uit tips

Goed Zoet: Delft

Al heel lang zit het in mijn hoofd om de ‘Bakkriebels uit tips’ te herschrijven. Ik was er niet zo tevreden over maar wil graag soortgelijke artikelen blijven delen met jullie. Vandaag is het tijd voor het eerste artikel met een nieuwe opzet. Wat inhoud dat er minder verschillende adressen in beschreven worden en het geen stadswandeling meer is. De goed zoete adressen die beschreven worden zijn mijn persoonlijke favorieten van het cetnrum van de stad. Zo kan jij ze mooi aandoen als je een dagje gaat winkelen of gewoon lekkere inspiratie zoekt voor een dagje uit in de betreffende stad. De genoemde adresjes worden wat meer uitgelicht dan in de eerdere artikelen. Voor dit eerste artikel ging ik (opnieuw) een dagje naar Delft. Naar het zoet kantje van Delft, hé. Helaas miste ik die dag nog drie adresjes omdat ze gesloten waren. Een mooi excuus om nog eens terug te gaan naar Delft en een bezoekje te brengen aan deze drie adresjes. Voor nu heb ik evengoed voldoende inspiratie voor jullie. Onderaan het artikel vraag ik nog even jullie hulp om deze artikelen ook naar jullie wensen aan te passen. Wil je mij helpen door een reactie te geven?

Neef Rob

Ben je op zoek naar ‘Goed Zoet’ dan mag je Neef Rob, Choorstraat 34 niet overslaan. Rob begon 2 jaar geleden met een koffie- en theewinkel. Vanuit een burn-out rolde hij van het één in het ander, wat restulteerde in deze geweldig opgezette coffeeshop, zoals onze toeristen dan noemen. Wij noemen het een espresso- en theebar.

Bij Neef Rob is (bijna) alles te koop. Van heel veel verschillende koffie- en theesoorten tot het interieur aan toe. Dat is pas leuk! Er staat een gezellige melange van verschillende tafeltjes en stoeltjes. Zit die stoel echt te lekker? Hij kan zomaar te koop zijn. Ben je helemaal weg van dat ene tafeltje? Wie weet is hij straks van jou. Kijk ook eens naar die geweldige kussens, gemaakt van jute zakken waar koffiebonen in gezeten hebben.

Ga je liever voor een wat kleinere soevenier van Neef Rob? Koop dan zeker wat Engelse Fudge of Italiaanse Nougat. Rob heeft een ware zoektocht gemaakt van wat echt lekker is. En alleen dat verkoopt hij in zijn bar. Wat denk je van een bonbon van de Librije? Waar koop je die? Nou bij Neef Rob, dus. Kies vooral de witte chocolade vanille of de melk met caramel. Hmmm, heerlijk! Rob weet wat lekker is. Je vind de inforamtie over al hun Goed Zoete assortiment ook op de website, onder het kopje assortiment.

Bovendien ben je ook gelijk aan het goede adres voor een gezellig praatje. Bij Rob en zijn team staat dat hoog in het vaandel. Ook als het drukker word vind Rob, dit nog steeds belangrijk voor zijn gasten. Dus maken hij en zijn personeelsleden daar tijd voor.

Nog even terug komend op de koffie en thee. Koffie is niet zo aan mij besteed. Maar Neef Rob heeft net zoveel verschillende soorten koffiesoorten als dat hij theesoorten heeft. Hoe normaal vinden we het om bij thee te mogen kiezen uit een doos vol? Neef Rob vind het niet meer dan normaal dat dit ook bij koffie zo is. Het voelt, de eerste keer misschien een beetje raar maar op deze manier wordt dat bakkie wel een heel bijzonder bakkie. Ga je, net al mij liever voor de thee? Proef dan zeker de Delftse theemelange, je bent ten slote niet voor niets in Delft. Met kruidige tinten als parijszaad, kaneel en gember, smaakt deze thee een tikje naar gevulde speculaas.

Bakker Suikerbuik

Bakker Suikerbuik is een vrolijke en goed gehumeurde bakker die altijd in de keuken van de bakkerij te vinden is. Zijn bakkerij vind je in de Hippolytusbuurt. Het leuke aan de keuken van deze bakker is, is dat het een open keuken is en dat je dus lekker binnen kan kijken. Je moet er wel wat voor doen 😉 Even iets door je knieën gaan, of doe net als Rosalie. Die ging hangt lekker op de trap zoals je op onderstaande foto kan zien.

Bij bakker Suikerbuik loop je binnen voor een vitrine vol heerlijk gebak, een lekkere koek voor bij de koffie of een chocolaatje voor bij de thee. Neem dat kopje koffie en die pot thee ook eens bij de bakker zelf. Geniet bijvoorbeeld van een (mini) high tea. Dat is wat ik 2 jaar geleden, met een vriendin gedaan heb. Hierbij krijg je een heerlijke proeverij van het assortiment. En dat is echt heerlijk kan ik je verzekeren. Het voordeel van zo’n (mini) high tea is natuurlijk dat je gelijk kan proeven wat je mee wil nemen naar huis 😉

Nog even terugkomend op dat kleine meisje op de trap 😉 Die is bij deze bakker niet weg te slepen. Naast de trap waarop ze haar ogen uit keek, is er een enorme speelhoek voor de kindjes. Er staat een bakkerij, een huisje en nog heel veel andere dingen waar kinderen zich uren mee kunnen vermaken. Ideaal voor ouders met jonge kinderen. Doordat de speelhoek met een hekje afsluitbaar is, is de speelhoek zelfs geschikt voor hele jonge kinderen. Kies zelf een tafeltje dichtbij de speelhoek, dan heb je ook gelijk zicht op de ukken.

Vraag jij je nu af wat je daar zelf uren zou moeten doen? Ook daar heeft Bakker Suikerbuik een antwoord op. Natuurlijk begin je met een kop koffie of thee en iets uit de bakkerij. Ga daarna geen nagels bijten of bedenken wat je vandaag allemaal nog meer moet doen. Pak simpelweg een boek uit de kast en lees, blader en kijk plaatjes en ontspan. Bakker Suikerbuik heeft namelijk een mooi assortiment aan boeken staan. Voor elk wat wils dus.

Stadsbakkerij ‘De Diamanten Ring’

Als je in Delft komt, dan kan het niet anders zijn dan dat je geschiedenis tegenkomt. Er is een bakkerij waar deze geschiedenis zelfs een beetje opnieuw tot leven komt. Wil je dit met je eigen ogen zien dan moet je vooral even binnenlopen bij ‘De Diamanten ring’, in de Choorstraat.

Ik geef jullie alvast een voorproefje door deze foto met jullie te delen. In de winkel vind je namelijk een muurschildering die er aan herinnert dat Balthazar Gerards hier sliep in de nacht voordat hij Willem van Oranje vermoordde. Het is niet meer dan de muurschildering, die daar nog aan herinnert. Het is wel iets dat het pand de sfeer geeft die het heeft. Een beetje nostalgie en geschiedenis. In het pand is geleefd en wordt geleefd.

Bij deze bakker vind je een kust en keur aan plaatselijke lekkernijen. Ga je voor een simpel maar lekker roomboterkoekje met de naam ‘Scheve Jantjes’, een verwijzing naar de scheve kerktoren van de Delfts oude kerk. Of kies je liever voor het luxueuze ‘Willem van Oranje-brood’. Een stol die rijkelijk gevuld is met abrikozen, kaneelspijs, hazelnoten en kokos. Mmmh! En dan heb je ook nog ‘Delftse ontbijtkoeken’ waar verschillende toppings op te vinden zijn en de ‘Delfste bruggetjes’ wat een luxe gevuld suikerbrood is. Ja… Deze bakker is een bezoekje absoluut waard!

Bakker van Maanen

Bakker van Maanen is ook zo’n adresje… Net als bakker Suikerbuik te vinden op de Hippolytusbuurt. Daar moet je als liefhebber van Goed Zoet echt even langs. Het filiaal in Delft is nog vrij nieuw, twee jaar geleden was het er in ieder geval nog niet. Het mooie van dit filiaal vind ik het onderscheid tussen de lunchroom en de winkel. Niet dat dit in het pand zo is, maar wel op de plaats waar je binnenkomt en, automatisch de meeste mensen zijn. De inrichting doet bijna botanisch aan en het is overal licht in deze winkel.

Voor in de winkel kan je je hart ophalen aan de lekkere taartjes, koekjes en ook hier weer chocolade. Maar het is niet allemaal eigen Goed Zoet dat deze bakker verkoopt.

Naast het brood vind je hier eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een lekkere lunch. Van jam (van ‘Heerlijkheid Mariënweard’) en pindakaas (van de Pindakaaswinkel) tot kookboeken en serviesgoed aan toe. De Delftse lokale producten, voor bijvoorbeeld leuke cadeautjes, maken deze winkel een must see.

Chocolaterie ‘De Lelie’

Niet alleen banketbakkerijen horen bij ‘Goed zoet’. Mijn andere grote liefde is chocolade. Vooral pure, maar dat terzijde. Kom je in Delft dan is chocolaterie ‘De Lelie’ een adresje waar je echt even langs moet. Deze chocolatier heeft zijn eigen chocolade namelijk Delfst Bruin. Een heerlijke, minder zoete chocolade met een hele rijke en volle smaak. Met deze chocolade maken ze hier de lekkerste bonbons en repen.

Een ander geliefd product zijn de Delfs blauwe chocoladetegels met tekst naar keuze. Deze chocoladetegels zijn niet de enige verwijzing naar het wereldwijd bekende Delfs blauw. Je vind hier bijvoorbeeld ook Delfts blauwe chocolade klompen. Naast een Delfs blauwe uitvoering zijn deze klompen er ook in melk en pure chocolade. Wil je deze heerlijke chocolade proeven en kopen? Dan ben je in op Voorstraat 10 aan het goede adres.

Weet je wat deze chocolaterie ook verkoopt? Heerlijk ijs! Kijk… Ik proefde het twee jaar terug al voor jullie. Toen probeerde ik de Delfse Donder en Delfs Bruin – Fudge. Beide echt te lekker. Als ik moet kiezen, dan vond ik de Delfse Donder wat lekkerder, maar dat is natuurlijk gewoon een kwestie van smaak. De meeste keuze aan ijs vind je trouwens niet in de Voorstraat maar in de Gasthuislaan, het andere filiaal van ‘De Lelie’ Beide winkels zijn een bezoekje meer dan waard.

Tot zover de Delfste tips voor vandaag. Ik hoop het artikel, na een derde bezoek aan Delft, te updaten met nog een aantal leuke ‘Goed Zoet’ hotspots. Heb jij nog tips en aanvulling daarvoor? Laat het dan gerust weten!

Dit artikel is niet gesponserd en betreft geen samenwerking. Het artikel is gebasseerd op mijn eigen ervaring en smaak.

Als allerlaatste nog een vraag, waar ik heel graag van jullie allemaal antwoord op wil hebben. Met deze artikelen wil ik natuurlijk zoveel mogelijk mensen bereiken. Belangrijk daarbij is dat het artikel afgestemd is op de behoefte van mijn volgers.

In dit kader heb ik de volgende vragen aan jullie:
Wat vinden jullie van deze nieuwe opzet?
Wat vinden jullie van het aantal ‘hotspots’?
Wat vinden jullie van de hoeveelheid tekst per locatie? Te veel, precies genoeg of te weinig? (Dat laatste kan ik me niet voorstellen, haha)

Dankjewel voor jullie antwoorden! Dat helpt mij echt verder.

Wil je dit artikel pinnen op Pinterest? Gebruik onderstaande afbeelding.

4 gedachten over “Goed Zoet: Delft

  1. Hai,
    Ik vind het aantal hotspots in het artikel voldoende en de omschrijvingen zijn duidelijk en leuk.
    Dat het voorheen meer een stadswandeling met hotspots was vond ik fijner dan weet je als je vreemd komt in de stad n beetje de route en hoef je denk ik minder te zoeken.
    Leuk om te lezen zijn ze sowieso.
    Groetjes Lucia.

    1. Dankjewel, Lucia! Ik zit te denken over een Google Maps kaartje met pinnetjes, zodat je weet waar de adressen zitten, maar je de route er naar toe zelf kunt bepalen. Het moet alleen gerealiseerd worden, oeps… 😉

  2. Ik vind t super leuk de Bakkriebels uittip !!
    Ooit een x in Delft geweest en van ellende maar naar huis gegaan, was 32 graden , ik zeg met zo n hitte krijg je mij niet meer in een stad.

    Maar gaan we nog een x dan kijk ik op hè blog en schrijf wat dingetjes op en dan wil ik daar kijken ,kiezen ,kopen en eten

    Groetjes Hilda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *