Kleine zoete verleidingen

Speculoos truffels

  Nu het wat warmer wordt blijft het leuk om iets lekkers te maken. Jammer dat het door de oven nog warmer wordt, he?! Inmiddels ben ik er aardig bedreven in om op warme dagen recepten te verzinnen waarbij de oven uit kan blijven. Zo zet ik op een warme dag graag een wafelijzer buiten. Of ik kies er voor om mijn ijsmachine te laten draaien. Soms kies ik er voor om al die apparaten gewoon in de kast te laten. Wil ik dan toch iets lekkers maken dan kies ik voor bijvoorbeeld deze simpele-maar-ik-eet-mijn-vingers-er-bij-op truffels. Met slechts 3 ingrediënten is het bovendien ook nog eens een ideaal receptje. Wie weet heb jij ze alle 3 wel in huis.

Dit heb je nodig:

250 gram witte chocolade

200 gram speculoospasta

125 gram lotus koffie biscuits

En verder:

Kleine ijsbolletjes schep (30mm)

bakplaat met bakpapier

satéprikker

blender of hakmolen

Zo ga je te werk:

Verkruimel 50 gram koffie biscuits in kleine stukjes.

Hak 50 gram chocolade fijn.

Smelt 100 gram witte chocolade au-bain-marie.

Voeg hier 200 gram speculoospasta aan toe en roer tot het goed gemengd is.

Voeg de fijngehakte witte chocolade en de stukjes koffie biscuits tot en roer ook deze er goed door.

Zet het ongeveer een half uur tot een uur in de koelkast.

Schep met een kleine ijsbolletjes schep hoopjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Zet deze in de koelkast en laat ze verder opstijven.

Maal de overige 100 gram koffie biscuits fijn met bijv. een blender. Doe het in een bakje

Smelt de overige witte chocolade.

Haal de truffels uit de koelkast.

Prik met een satéprikker een truffel vast en doop hem in de witte chocolade.

Tik hem goed af op de rand van de kom.

Rol de truffel door de verkruimelde koffie biscuits.

Laat ze uitharden op de bakplaat met bakpapier.

Tip:

Verwarm de speculoospasta kort in de magnetron zodat je hem makkelijker kan doorroeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *