Cupcakes

Soezen cupcakes

  Oh… Het is echt al veel te lang geleden dat ik deze cupcakes gemaakt. Wat heb ik jullie lang laten wachten op dit recept! En dat terwijl ik het zelf echt toppertjes vind. Het leuke is dat de recepten voor deze cupcakes al afzonderlijk online staan. Het bestaat namelijk uit maar liefst 4 (of 5) recepten van de blog! Wauw… Hoe leuk is dat! Scroll nu niet gelijk door omdat je 4 recepten hiervoor moet maken maar kijk even naar deze foto… Ik weet zeker dat je daarna aan de slag gaat:

DSC09829 met watermerk

Zeg nu zelf: oogverblindend en tongstrelend. En dan zie jij op deze foto nog niet eens alles wat deze cupcake nu zo ‘wauwie’ maakt….

DSC09810 met watermerk

Tadam…! Kiekeboe… Een soes in de cupcake

Dit heb je nodig voor ci. 15 cupcakes:

Voor de banketbakkersroom:

2 M eieren

2 zakjes vanille suiker

35 gram suiker

20 gram custard

230 gram melk

Zo ga je te werk:

Klop de eieren met de beide suiker soorten tot ze goed gemengd zijn.

Klop 200 gram melk er door.

Los, in een ander kommetje,  de custard op in de melk.

Voeg dit eveneens toe en klop het geheel nog goed door.

Breng het in de magnetron aan de kook.

Kook de banketbakkersroom tot de gewenste dikte.

Leg een laagje huishoudfolie op de banketbakkersroom en laat het zo afkoelen.

Kijk voor tips voor tips bij het recept voor banketbakkersroom

Voor de soezen:

50 gram boter

50 gram melk

50 gram water

50 gram bloem

2 M eieren

En verder:

Spatel

Pannetje

Bakplaat bekleed met bakpapier

Spuitzak

Zo ga je te werk:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Zet de bakplaat bekleed met bakpapier klaar.

Doe de melk, het water en de boter in een pannetje en verwarm het tot de boter gesmolten is.

Zet de hittebron uit.

Voeg de bloem toe en roer het met de spatel er goed door.

Zet de hittebron zo laag mogelijk weer aan.

Verwarm het deeg 2 minuten al roerend.

Zet de hittebron uit.

Mix het even goed door.

Doe de eieren in een kommetje en voeg ze een voor een toe. Voeg het tweede ei pas toe als de eerste goed opgenomen is.

Stop met mixen zodra al het ei opgenomen is.

Doe het beslag in de spuitzak.

Spuit soesjes van 5 a 6 gram mix op de met bakpapier bekleedde bakplaat.

Bak de soesjes in ongeveer 15 minuten gaar.

Laat ze afkoelen.

Vul de helft van de soezen met banketbakkersroom.

Zet de soezen met banketbakkersroom en de banketbakkersroom die overgebleven is in de koelkast tot gebruik.

Kijk voor tips bij het basisrecept voor soezen.

 

DSC09782 met watermerk

Voor de cupcakes:

150 gram roomboter

125 gram fijne kristal

3 zakjes vanille suiker

150 gram zelfrijzend bakmeel

3 M eieren

snufje zout

En verder:

15 Cupcake vormpjes

Cupcake bakblik

Spuitzak

Zo ga je te werk:

Zet de cupcake vormpjes in het cupcake bakblik.

Verwarm de oven voor op 165 graden.

Mix de roomboter met de beide suiker soorten in ongeveer 10 minuten licht en luchtig.

Voeg de eieren een voor een toe en mix deze er goed door. Voeg het volgende ei pas toe al het ei volledig opgenomen is.

Zeef het zelfrijzend bakmeel en het zout boven de kom en spatel deze door het deeg heen.

Doe het beslag in een spuitzak en verdeel in ieder cupcake vormpje wat cakebeslag.

Leg in ieder cupcake vormpje een met banketbakkersroom gevuld soesje.

Spuit nog wat cakebeslag langs de rand van de soes en een klein beetje er op.

Bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten gaar.

Laat de cupcakes volledig afkoelen.

Kijk voor tips bij het basisrecept voor cake

Voor de afwerking:

325 gram slagroom

3 zakjes vanille suiker

1,5 zakje klop-fix

flinke eetlepel suiker

overgebleven soezen

overgebleven banketbakkersroom

poedersuiker

En verder:

Een spuitzak met stervormig spuitmondje

Theezeefje

Zo ga je te werk:

Klop de slagroom met de vanillesuiker, suiker en klop-fix stijf.

Maak Zwitserse room:

Weeg de overgebleven banketbakkersroom.

Deel het gewicht (in je hoofd) door de helft.

Weeg zoveel slagroom af en voeg dit toe aan de banketbakkersroom.

Spatel dit door elkaar. Doe dit niet te wild of met een mixer want dan wordt hij slap.

Doe deze room in een spuitzak met een stervormig spuitmondje.

Spuit op ieder cupcake een toef Zwitserse room

Vul de overgebleven soezen met de overgebleven slagroom.

Druk in iedere toef room een soes.

Doe poedersuiker in een theezeefje en zeef wat poedersuiker over iedere cupcake.

Zet de cupcakes tot gebruik in de koelkast.

 DSC09790 met watermerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *