Review

Schuimkusjes bij Roos Bakt

Afgelopen december volgde ik een ontzettend leuke en leerzame koekjes workshop bij Rosan van Roos bakt. Rosan maakt de mooiste koekjes die ze decoreert met royal icing. De resultaten daarvan deelt ze op haar Facebookpagina en gelijknamige Instagram account. Ook schreef zij het boek ‘Andere koek’. In dit boek legt zij heel duidelijk uit hoe je zelf thuis mooie koekjes kan bakken en decoreren. Ik heb dit boek al sinds de workshop in huis maar helaas kom ik aan het oefenen met koekjes decoreren niet toe.

De laatste maanden zie ik bij Rosan ook prachtige meringues / schuimpjes langs komen. Rosan spuit de mooiste bloemen en andere vormen met meringue. Ze heeft een voorkeur voor lichte tinten, dat vind ik zelf ook altijd erg mooi. Ik vergaap me dan ook teltens weer aan haar mooie meringues (en koekjes). Nu heeft zij een super tof nieuw product op de markt gebracht: Schuimkusjes. Dit zijn sheets van A4 formaat met daarop door Rosan zelfontworpen plaatjes. Dat maakt het zo speciaal en leuk: zelfontworpen prints. Op de sheets zit 1 grote print daar spuit je zelf de meringue op in een grote naar keuze. Het beste recept voor deze schuimkusjes krijg je bij het geprinte vel. Na het drogen in de oven haal je de meringues voorzichtig van het a4 vel af en tadam…

Is dat niet geweldig? Deze leuke camping sheet vind je hier in de webshop van Roos.

Naast 1 grote afbeelding kan je ook kiezen uit sheets met maar liefst 48 kleine plaatjes. Hier spuit je kleine toefjes op met een glad of gekarteld spuitmondje. Het resultaat komt er dan zo uit te zien:

Deze gave kleurrijke schuimpjes zijn gemaakt met het Boho vierkantjes sheets.

Het allerbeste werkt gewoon ongekleurde, dus witte meringue. Bij bovenstaande deed ik wat kleurstof in de spuitzak. Dat effect is boven op de meringue echt heel gaaf. Aan de onderkant zit dan echter ook wat kleurstof. Hierdoor valt het effect van je print wat weg. Zelf vind ik dat niet zo’n probleem maar ik kan me voorstellen dat je daar niet zo heel erg op zit te wachten. Lichte (pastel)tinen zijn uiteraard ook mogelijk. Kleur je de meringue teveel dan zie je de print niet, helaas.

 

Rosan heeft inmiddels haar webshop gevuld met meer dan 40 eigen ontwerpen. Inmiddels zitten er ook één of twee ontwerpen tussen die Rosan niet zelf ontworpen heeft maar die wel voor haar ontworpen zijn door anderen. Je kan nu schuimkusjes maken voor elke gelegenheid: Van de geboorte van een jongen of een meisje, het (naderende) afscheid van de meester of de juf, tot aan de geplande vrienden of buurt barbeque toe. En wat denk je van deze stoere werk in uitvoering sheet voor jonge bouwvakkers of deze voor meisjes die van flamingo’s houden. En dan geeft Rosan je ook nog eens de optie om een persoonlijke sheet te laten ontwerpen met je eigen afbeelding. Al deze super leuke sheets kan je bij Rosan aanschaffen voor €7,50 per vel. Met uitzondering van het ontwerp met je eigen logo, daar betaal je €8,50 voor.

Had ik al gezegd dat ik dit echt onwijs leuk vind? Alle vellen zijn gaaf, vind ik. Het zou dan ook zomaar kunnen zijn dat jullie binnenkort op de bakkriebels Facebookpagina of hier op de blog nog meer schuimkusjes tegen komen.

 

Is er dan niet een minpuntje aan? Eerlijk gezegd vind ik van niet… soms gaat een plaatje kapot doordat het zich niet goed hecht aan de meringues, dit was bij mij dan in het midden. G

elukkig gebeurd dit maar bij een klein aantal. recept dat Rosan meestuurt heeft een 1:1:1 verhouding van eiwit, kristalsuiker en poedersuiker. Het smaakt niet zo verdreven zoet. Door de manier van bereiden is dit echt zo stijf dat je schuimkusjes mooi rechtop en in vorm blijven.

Rosan stuurde mij deze 2 vellen op om voor jullie een review te kunnen schrijven. Dankjewel daarvoor, Rosan! Ik wens je heel veel succes met de verkoop van je product. Één fan heb je in ieder geval.  Hoewel… als ik Facebook en de diverse bakgroepen daar zo een lees ben ik niet de enige enthousiasteling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *