chocolade·Recepten·Valentijn

Rozen van spuitchocolade

Voor de verjaardag van Rosalie, afgelopen november maakte ik een soort sweet table. Niet zo geweldig, perfect op elkaar afgestemd en bij elkaar gedacht als je vaak ziet maar wel eentje waar meerdere lekkernijen op te kiezen was. Één van de dingen die ik gemaakt heb zijn deze rozen van spuitchocolade. Net kleine kunstwerkjes, he? Na wat oefenen zijn ze niet eens zo moeilijk om te maken. Wie durft de uitdaging aan? We beginnen gewoon met het maken van de chocolade. Bedenk je je dan alsnog dan staan er op de blog nog andere dingen die je van de spuitchocolade kan maken.

Dit heb je nodig:

100 gram chocolade bijv. wit, puur of melk.

30 gram roomboter

En verder:

Magnetron bestendige bakje

spuitzak met spuitmondje naar keuze

spatel

 

En verder:

Bloemnagel wilton  nr. 9 of een ander merk van ongeveer 3 a 4 cm

spuitzak met spuitmond 104 wilton

bakpapier in stukjes van 4×4 cm

Zo ga je te werk:

Mix de roomboter in ongeveer 3 minuten licht en luchtig.

Breek de chocolade in kleine stukjes.

Smelt 4/5 van de chocolade in de magnetron. Roer de chocolade iedere 15 seconde door.

Voeg de achtergehouden chocolade toe en roer tot deze volledig gesmolten is.

Roer de roomboter, theelepel na theelepel met een spatel door de chocolade.

Je hebt genoeg roomboter toegevoegd als de chocolade dik genoeg is om te spuiten en niet meer uitvloeit.

Doe de chocolade in een spuitzak.

Plak met een klein beetje chocolade een stukje bakpapier op de bloemnagel.

 

Om de uitleg wat makkelijker en duidelijker te maken zie je op onderstaande foto verschillende stapjes.

De brede kant van het spuitmondje moet naar de bloemnagel wijzen, het smalle puntje naar boven.

Je begint met het spuiten van het hart, het kleinste chocolaatje op de foto hierboven. Hiervoor spuit je eerst een dopje chocolade op de bloemnagel. Stop met spuiten maar hou het spuitmondje op dezelfde plaats. Spuit nu een rondje om het dopje heen.

Daarna spuit je een eerste rij van 3 rozenblaadjes langs het bloemknopje. Begin met het spuiten van de chocolade. Om het blaadje in het midden wat hoger te krijgen til je het spuitmondje iets los van de bloemnagel. Zorg dat het spuitmondje op de bloemnagel rust als je rozenblaadje klaar is. Stop met spuiten en trek het spuitmondje los van het blaadje. Spuit op dezelfde manier een tweede en derde blaadje.

Spuit nu een rij van 5 blaadjes op dezelfde manier als je de eerste drie blaadje gemaakt heb. Je kan er voor kiezen om nu te stoppen met spuiten. Je kan ook nog 1 of 2 randen met blaadjes op dezelfde wijze er bij spuiten. Verhoog zo nodig het aantal blaadjes steeds met 2. Dus 7 i.p.v. 5 blaadjes voor de 3e rij of 9 i.p.v. 7 voor de 4e rij.

Er zit geen vast aantal blaadjes aan. Een roos is klaar als jij hem mooi en groot genoeg vind. Voor de een is dit na 2 randen blaadjes, bij een ander vind je het na de vierde rij nog niet echt mooi 😉

Haal het bakpapier voorzichtig van de bloemennagel af en leg het bijvoorbeeld op een bord tot het uitgehard is. Zodra de chocolade uitgehard is kan je het bakpapier er af trekken.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *