Cupcakes·In de media en samenwerkingen·Recepten

Oreo’s complimenten cupcakes

Hoe laat jij als moeder aan je kinderen een stukje waardering, liefde en trotsheid voelen? Naast de keren dat je ze een aai over hun bol, een kus op hun wang of een ik-hou-van-je-fluistering geef? Naast dat je iedere dag zorgt voor een gesmeerde boterham, schone kleding en een opgeruimde kamer? Soms moet je zeggen wat je op hart heb. Stil staan in je (veel) te drukke leven en bedenken welke (veel te grote) stappen ze afgelopen maanden genomen ze hebben. Stappen die je pas zag toen zij al vijfhonderd meter verder gerend waren, hobbels die genomen waren voor jij er was om je hand uit te strekken. Even stil staan bij alle keren dat jij het zelfs te druk had om naar ze luisteren. Het overkwam deze mama de afgelopen weken / maanden meer dat ze toe wil geven. En daar waren, net als bij jullie, natuurlijk honderd duizend redenen voor. Eigenlijk is geen van die reden een echt excuus om kinderen zo hun eigen weg te laten zoeken. Veel te snel groeien ze boven ons hoofd uit. Veel te snel winnen ze het met touwtjetrek of handjedruk. Veel te snel zijn ze het huis uit… Daarom bakt ik deze cupcakes voor mijn eigen lieve schatten. Niet als excuus voor de keren dat ik meer aan mezelf dan aan hun dacht. Niet als excuus voor de keren dat ik gromde omdat ze iets niet zo deden als ik wilde. Ook niet als excuus om weer even te kunnen bakken. Tijdens het bakken van deze cupcakes had ik alleen hun gezichten op mijn netvlies staan. Moest ik er over nadenken welke kleuren ze allebei mooi vinden, welke smaken ze allebei lusten en welke enorme bokkensprongen ze afgelopen maanden genomen hebben. Sprongen naar links en recht maar nooit recht voor uit in de lijn die ik in mijn hoofd uit gestippeld had. Ik knipte hartjes en schreef dat wat ik mij herinnerde. Ik herinnerde me meer dan ik op kon schrijven. Ik dacht niet alleen aan hun bokkensprongen maar ook aan de eigenschappen die ze hebben en die hen maakt tot de kinderen die ze zijn. Is dat ook niet iets waar we veel te weinig bij stil staan? En dus krijgen jullie deze keer een niet zozeer bakkriebels proof recept maar een recept recht uit mijn hart. In de hoop dat ik jullie inspireer en dat jij vandaag of morgen je kinderen, je partner of een ander familielid verras met zulke cupcakes. Wat minder kleurrijk, een ander vormpje dan een hartje waar je complimenten opgeschreven zijn? Zolang zij maar voelen dat zij speciaal voor jou zijn! En uiteraard ben je ook vrij om de mijne gewoon helemaal na te maken 😉

 

 

Dit heb je nodig voor ongeveer 12 cupcakes:

100 gram roomboter op kamertemperatuur

100 gram suiker

2 m eieren

citroenrasp

snuf zout

100 gram zelfrijzend bakmeel

2 rollen oreo’s bijvoorbeeld de happy birthday cookies

confetti / sprinkels

250 ml slagroom

100 gram mascarpone

3 zakjes vanillesuiker

voedingsmiddel kleurstoffen

En verder:

IJsbolletjeslepel

gekleurd papier

cocktailprikkers

1 of 2 keer gebruikte verjaardagskaarsjes

Spuitzak met stervormige spuitmond

Cupcake bakblik

4 schaaltjes

Plastic folie

 

Zo ga je te werk:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Mix de roomboter met de suiker, een snufje zout, de citroenrasp en 1 zakje vanillesuiker ongeveer 10 minuten tot het licht en luchtig is.

Voeg één voor één de eieren toe en mix deze er goed door. Let op dat je het tweede ei pas toevoeg als het eerste ei helemaal opgenomen is.

Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en spatel dit erdoor.

Verkruimel 8 oreo’s boven de kom.

Voeg een flinke hoeveelheid confetti sprinkels toe.

Spatel nogmaals goed door elkaar.

Zet de 10-12 cupcake papiertjes in het cupcake bakblik.

Leg in iedere papiertje een oreo.

Verdeel het cupcake beslag gelijkmatig over de papiertjes.

Bak de cupcakes in ongeveer 22 minuten gaar.

Laat de cupcakes volledig afkoelen.

Knip intussen de hartjes uit papier en schrijf hier je teksten op.

Plak de hartjes met een plakbandje op de coctailprikkers.

Klop de slagroom met de overige vanillesuiker en de mascarpone bijna stijf. Voeg zo nodig naar smaak nog wat kristal suiker toe.

Verdeel de slagroom in 4 gelijk porties over de schaaltjes.

 

Doe bij ieder portie slagroom een druppel kleurstof. Roer of klop dit er door.

Leg plastic folie op je aanrechtblad.

Neem één portie slagroom en verdeel dit over de lengte van plastic folie.

Neem het tweede portie slagroom en schep dit er naast over dezelfde lengte.

Herhaal dit met het derde en vierde portie slagroom.

Rol het plastic folie in de lengte op.

Draai het aan de uiteinden goed dicht.

Zorg dat het spuitmondje al in de spuitzak zit.

Knip één van de uiteinden van de slagroomrol af.

Doe de slagroomrol met plastic en al in de spuitzak.

Spuit een toef slagroom op elke cupcake.

Bestrooi de toef met sprinkels naar keuze.

Zet in iedere cupcake een oreo.

Prik een hartje in de cupcake.

Zet er een kaarsje voor.

Bestrooi de cupcakes met sprinkels naar keuze.

En dan kan een foto van die twee blij verraste lieve schatten niet achter blijven. Net de kaarsjes (3x 😉 uitgeblazen vinden ze dit toch wel echt top!

(helaas… Het vroeg donker worden merk je al goed om kwart voor 4 in onze woonkamer…. dus de flitser er maar bijgepakt)

Ze mochten allebei één cakeje uitzoeken waarvan ze zeker wisten dat mama die voor hen gemaakt had.

Als mama dan zoveel foto’s van hen maakt willen zij natuurlijk ook foto’s van mama maken. Nou vooruit dan maar 😉 Sta ik er eens zelf op 😀

Het resultaat: Dikke schik, gekke foto’s, een middagje vol gezelligheid, vieze neuzen van de slagroom, zere kaken van het lachen…

 

De gebruikte oreo’s ontving ik voor de bloginsidersactie van Oreo en Oh My Foodness i.s.m. Fansquare.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *