Vandaag een fijn recept waarbij de oven uit kan blijven. Houden jullie daar ook zo van in de zomer? Deze keer heb ik een recept voor oreo – witte chocolademousse gebaksschelpen. En dat is net zo lekker als het klinkt. Oreo’s zijn verrukkelijk lekker met elke soort chocolade die je je maar bedenken kunt. In deze gebaksschelpen worden ze niet alleen met witte chocolade, maar ook met pure chocolade gecombineerd.
Een zomer vol recepten
Deze zomer heb ik ervoor gekozen om recepten met jullie te blijven delen. Een groot deel van de recepten zullen no bake recepten zijn. Op dit moment is het natuurlijk nog geen zomer, maar ik rangeer er maar alvast op voor. Het zijn stuk voor stuk toegankelijke recepten die ook door beginnende bakkers gemaakt kunnen worden. Daarnaast heb ik de recepten opgedeeld in een aantal thema’s. De gebaksschelpen zijn bijvoorbeeld zo’n thema. Elke donderdag in juni staat er een nieuw variatie voor jullie klaar. En we trappen dus af met deze heerlijke oreo – witte chocolademousse gebaksschelpen.
Kant en klare schelpen
Gebaksschelpen zijn één van de weinige dingen die ik af en toe kant en klaar koop. Je kunt de schelpen ook zelf maken met bladerdeeg, maar daar heb ik mij nog nooit aan gewaagd. Ik heb dan ergens een beeld van scheve schelpen die wiebelig staan. Het kost tijd en precisie om gebaksschelpen perfect te bakken. En waarom zou je altijd moeilijk doen als het soms ook makkelijker kan? Daarbij komt dat de gebaksschelpen van Jos Poel vegan zijn, waardoor ze zich ook lenen voor heerlijke koemelkvrije traktaties. Ze zijn zeker niet wiebelig, maar regelmatig wel een beetje scheef, haha. Ik gebruik gebaksschelpen voor toetjes, maar regelmatig ook om er een portie fruit met slagroom of een bolletje ijs in te serveren.
Zachte schelpen
Helaas worden gebaksschelpen snel zacht wanneer je ze vult met een vulling van bijvoorbeeld mousse. Ze worden namelijk gemaakt van bladerdeeg en daar trekt het vocht uit de mousse snel in. Daarom wordt er bij dit recept eerst wat pure chocolade over de schelp verspreid. Over de chocolade strooi je wat verkruimelde oreo’s. Dan gaat daar de chocolademousse op, gevolgd door een drizzle van pure chocolade, nog meer chocolademousse, oreo en witte chocoladekrullen.
Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Met onderstaande afbeelding herken je het recept snel en vind je het makkelijk terug.
Chocoladekrullen maken
Denk jij bij het horen en zien van chocoladekrullen nu: Help! Dat kan ik niet? Dan heb ik goed nieuws voor je: Dat kan je wel! Het enige dat je nodig hebt is een dunschiller en een reep chocolade. Hoe je de chocoladekrullen precies maakt lees je in dit artikel. Voor deze oreo – witte chocolade gebaksschelpen gebruikte ik vegan witte chocolade.
Koemelkvrij
De schelpen van Jos Poel zijn vegan en daarmee koemelkvrij. Gebruik je een ander merk gebaksschelpen, controleer dan de ingrediënten voordat je ze gebruikt. Gebruik een koemelkvrije pure chocolade om de gebaksschelpen mee in te smeren en als drizzle. In plaats van gewone witte chocolade raad ik je aan om de vegan witte choc van Jumbo te gebruiken. Deze smaakt lekker, smelt makkelijk en wordt ook weer hard nadat hij afgekoeld is.
Oreo – witte chocolademousse gebaksschelpen
Ingrediënten
- 6 gebaksschelpen
- 75 gram pure chocolade
- 6 oreo koekjes
- 150 gram slagroom of alpro Soya om op te kloppen
- 115 gram (vegan) witte chocolade
Instructies
- Verkruimel 3 oreokoekjes tot grote kruimels.
- Maak chocoladekrullen door met een dunschiller langs de zijkant van een chocoladereep te schaven.
- Breek de andere 3 oreo’s door de helft.
- Smelt de chocolade en spreid het uit over de gebaksschelp.
- Bestrooi rijkelijk met de oreokruimels.
- Smelt de witte chocolade en laat het iets afkoelen.
- Klop de slagroom lobbig.
- Voeg een beetje slagroom toe aan de witte chocolade en spatel het voorzichtig door elkaar.
- Voeg nu de overige slagroom toe en spatel ook dit erdoor.
- Lepel of spuit de chocolademousse in de gebaksschelpen.
- Drizzle wat overgebleven pure chocolade over de chocolademousse. Dit doe je het makkelijkst met een vork of door de chocolade in een boterhamzakje te doen en daar een klein puntje af te knippen.
- Heb je nog chocolademousse over? Doe dit dan in een spuitzak met stervormig spuitmondje en spuit toefjes op de de gebaksschelpen.
- Druk de halve oreo’s er in.
- Leg ook de chocoladekrullen op de taartjes.
- Bewaar de taartjes tot serveren in de koelkast.
Een gedachte over “Oreo – witte chocolademousse gebaksschelpen”