Zomaar spontaan, tijdens het laatste half uurtje voordat Steven uit school kwam bakte ik met Rosalie koekjes. Dat doen we wel eens vaker maar deze keer waren het bijzondere koekjes. Ik zat ergens te lezen dat je koekjes van Nutella kon maken. Dat moesten wij gelijk uitproberen. Ik paste het recept hier en daar wat aan. Extra suiker erin was niet nodig in mijn ogen… Dat soort aanpassingen dus 😉 Later maakten we er sandwich koekjes van en zo werden het onze eigen koekjes. Op de een of andere manier belanden zijn er altijd sprinkels in het spel als ik met Rosalie bak. Ze vind het super leuk om met die bussen te zwaaien. De dag er na was Rosalie de koekjes nog niet vergeten 😉 Ze kwam regelmatig om een pasta koekje vragen 😀
Dit heb je nodig voor ongeveer 12 sandwich koekjes:
250 gram Nutella
1 M ei
160 gram bloem
theelepel bakpoeder
10 gram water
3 eetlepels witte chocolade pasta
150 gram witte chocolade
sprinkels naar keuze
En verder:
Siliconen spatel
Bakplaat met bakpapier
IJsbolletjestang 2,5 cm
boterham zakje
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de Nutella, het ei, de bloem, het bakpoeder en het water in een mengkom.
Meng het met een siliconen spatel door elkaar. (Kan ook voorzichtig met een mixer)
Schep bolletjes van het deeg op de bakplaat.
Bak de koekjes ongeveer 8 minuten in het midden van de oven.
Laat ze volledig afkoelen.
Maak de pasta iets makkelijk smeerbaar in de magnetron. Let op dat hij niet te smeerbaar / vloeibaar wordt.
Doe de past in een boterhamzakje.
Spuit op de helft van de koekjes wat pasta.
Druk een tweede koekje er op.
Smelt en tempereer de witte chocolade au-bain-marie.
Dip de koekjes voor de helft in de chocolade
Bestrooi ze met de sprinkels.
kunnen deze koekjes ook in een whoopie pan gebakken worden??
Hoi Gina,
Ik denk dat het wel kan maar het is niet nodig. De koekjes houden prima hun vorm op de bakplaat.
Groetjes,
Adrienne