Kleine koekjes·Recepten·voor en met kinderen

Nutella – witte chocoladekoekjes

Zomaar spontaan, tijdens het laatste half uurtje voordat Steven uit school kwam bakte ik met Rosalie koekjes. Dat doen we wel eens vaker maar deze keer waren het bijzondere koekjes. Ik zat ergens te lezen dat je koekjes van Nutella kon maken. Dat moesten wij gelijk uitproberen. Ik paste het recept hier en daar wat aan. Extra suiker erin was niet nodig in mijn ogen… Dat soort aanpassingen dus 😉 Later maakten we er sandwich koekjes van en zo werden het onze eigen koekjes. Op de een of andere manier belanden zijn er altijd sprinkels in het spel als ik met Rosalie bak. Ze vind het super leuk om met die bussen te zwaaien. De dag er na was Rosalie de koekjes nog niet vergeten 😉 Ze kwam regelmatig om een pasta koekje vragen 😀

Dit heb je nodig voor ongeveer 12 sandwich koekjes:

250 gram Nutella

1 M ei

160 gram bloem

theelepel bakpoeder

10 gram water

3 eetlepels witte chocolade pasta

150 gram witte chocolade

sprinkels naar keuze

En verder:

Siliconen spatel

Bakplaat met bakpapier

IJsbolletjestang 2,5 cm

boterham zakje

Zo ga je te werk:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de Nutella, het ei, de bloem, het bakpoeder en het water in een mengkom.

Meng het met een siliconen spatel door elkaar. (Kan ook voorzichtig met een mixer)

Schep bolletjes van het deeg op de bakplaat.

Bak de koekjes ongeveer 8 minuten in het midden van de oven.

Laat ze volledig afkoelen.

Maak de pasta iets makkelijk smeerbaar in de magnetron. Let op dat hij niet te smeerbaar / vloeibaar wordt.

Doe de past in een boterhamzakje.

Spuit op de helft van de koekjes wat pasta.

Druk een tweede koekje er op.

Smelt en tempereer de witte chocolade au-bain-marie.

Dip de koekjes voor de helft in de chocolade

Bestrooi ze met de sprinkels.

2 gedachten over “Nutella – witte chocoladekoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *