Drankjes e.d.

Aardbeien milkshakes

Vorig jaar deed ik een poging om zelf milkshakes te maken. Die kwamen niet door de keuring van de heren des huizes heen 😉 Ik schoof het hele plan een jaar op en nu zijn ze wel door de keuring heen gekomen. Zelf ben ik niet zo’n een hele erge liefhebber van milkshakes maar deze zijn echt lekker! Heerlijk romig en met een echte aardbeiensmaak. Bovendien zijn ze ook niet zo mierzoet. Ik kies er voor om de suiker in twee keer toe te voegen, zo kan ik hier ook makkelijker op sturen. Aardbeien zijn de ene keer nu eenmaal zoeter dan de andere keer.

Dit heb je nodig voor ongeveer 1250 ml milkhake:

200 + 200 gram melk

100 + 50 gram gram suiker

250 gram + 250 gramontkroonde aardbeien

2 dopjes vanillearoma (dus gewoon 2x het dopje van het flesje vullen met de aroma)

mespuntje witte peper

250 ml slagroom

 

En verder:

Staafmixer

IJsmachine

 

Zo ga je te werk:

 

Zorg dat je ijsmachine 24 uur van te voren in de diepvries staat.

Doe 250 gram ontkroonde aardbeien met 200 gram melk, 100 gram suiker, de vanillearoma en witte peper in een bak.

Pureer de aardbeien tot een gladde massa.

Voeg de slagroom toe en roer het tot een egale, gladde massa.

Zet het ongeveer een half uur tot een uur in de diepvries, zodat het goed koud kan worden.

Giet het mengsel voorzichtig in de ijsmachine en draai er een ijs van.

Pureer intussen de overige aardbeien met de melk en suiker in een andere kom en zet een half uurtje in de diepvries. Het mag alleen koud worden en niet bevriezen 😉

Doe het aardbeienijs en de aardbeienmelk in één kom en mix er met de staafmixer een luchtig, schuimende shake van.

Verdeel het over 4 tot 6 glazen.

Smullen maar!

Zo nodig kan je de milkshake nog een half uurtje in de diepvries zetten. Zorg echter dat hij niet bevriest.

Met deze nutella glaasjes kan je 6 glazen vullen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *