Na het daverende succes van de waanzinnig lekkere Latte Caramel koekjes ging ik nog even door en roerde een zakje oploskoffie door ganache heen. Wow… Ook al zo lekker! Ik kan het dan ook niet laten om ook dit succes nummertje met jullie te delen. Ik hoop echt dat jij ergens nog twee verdwaalde zakjes van deze oploskoffie in de kast heb liggen. En heb je dat niet dan moet je ze echt op je boodschappenlijstje zetten. Hier maak je heel veel mensen blij mee!
Dit heb je nodig:
2 zakjes Latte Caramel
125 gram slagroom
175 gram pure chocolade
20 gram roomboter
karamel hagelslag
En verder:
Bakplaat bekleed met bakpapier
Bakje
Zo ga je te werk:
Breek de chocolade in stukjes.
Breng de slagroom aan de kook, zet dan de hittebron uit.
Voeg de chocolade toe aan de hete slagroom.
Laat het 5 minuten staan. Roer er daarna in tot het een egaal mengsel is.
Voeg de roomboter en de zakjes Latte Caramel toe en roer tot de boter gesmolten en opgenomen is.
Laat het ganache mengsel ongeveer 3 uur afkoelen op het aanrecht.
Doe de ganache in een spuitzak en spuit doppen op de bakplaat.
Laat ze een nacht (of minimaal 2 uur) opstijven in de koelkast.
Rol balletjes van de ganache doppen.
Doe de karamel hagelslag in een bakje.
Rol de truffels door de hagelslag.
Bewaar de truffels bij voorkeur in de koelkast.
Hoe kom ik aan karamel hagelslag? Het lijkt me een lekker recept.
Hoi Anneke,
Ik koop ze regelmatig bij de Lidl. Het is een vast seizoensproduct uit de Delicieux collectie rond kerst en pasen.