Kleine koekjes

Krakelingen

Snel naar recept

Mijn eerste project van 2021 was het maken van croissants. Oei! Wat missen Steven en ik een lekkere croissant sinds we koemelkvrij eten. Het resultaat was nog niet zo mooi als die van de bakker. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen dus. Het resultaat voor nu is in ieder geval dat ik nu ook gewoon bladerdeeg aan het maken ben. En met de eerste badge bladerdeeg heb ik zelf krakelingen gemaakt. Een makkelijk koekje waar je maar 2 ingrediënten voor nodig hebt.

Met maar 2 ingrediënten

Ja, het is echt waar! Als je het bladerdeeg niet zelf maakt, heb je naast bladerdeeg alleen fijne kritstal suiker nodig. En een mini beetje water, zodat de suiker goed hecht aan het bladerdeeg. Met deze twee, drie als je het water mee telt, heb je alle ingrediënten voor dit recept in huis. Grote kans dat jij dit altijd in huis heb en direct aan de slag kan met het recept.

Zelf bladerdeeg maken

Het zelf maken van bladerdeeg is vrij eenvoudig. Je hebt vooral geduld nodig. Na het maken van het basisdeeg, is het tijd voor het toeren. Tussen het toeren door moet het deeg telkens rusten. Het maken van het deeg, het uitrollen van de boter en het toeren van het deeg kost je de minste tijd. Omdat het een recept is dat tussen door telkens moet rusten heb je tussendoor heel veel tijd voor andere dingen. Of draai het om… Tussen alle dingen door heb je tijd om af en toe het deeg te toeren. Ik hou wel van zulke recepten!

Koemelkevrije krakelingen

De krakelingen die je in de winkel koopt zijn altijd gemaakt van bladerdeeg waarbij roomboter gebruikt is. Om toch te kunnen genieten van deze heerlijke krakende krakelingen moet je dus zelf de keuken in. Je gebruikt, bij een koemelkallergie, het verse bladerdeeg van Jan of het diepvriesbladerdeeg Original van Koopmans.

Uitsteekvorm of zelf maken?

Voor het maken van deze krakelingen kocht ik een krakeling uitsteker van Patisse. Deze uitsteker lijkt aan de kleine kant te zijn, met zijn lengte van 6 cm. Maar je zult er achter komen dat dit niet zo is. Hij is perfect! Wil je geen uitsteekvorm kopen? Dan kan je repen van 1 cm breed het bladerdeeg snijden en deze repen vormen tot krakelingen. Aan jou de keuze, het veranderd niets aan het recept.

Wil je dit opslaan op Pinterest? Gebruik onderstaande afbeelding zodat je het altijd makkelijk terug kunt vinden.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *