Kerst·Kleine koekjes·Recepten

kerstkoekjes van amandelspijs en marsepein

Helaas was het de afgelopen weken even heel erg stil hier… Door een stroomstoring begaf ons internetmodem het. Helaas liet de reparatie erg lang op zich wachten! Te laat om al mijn kerstideeën voor dit jaar nog online te gaan zetten. Gelukkig wel op tijd voor deze heerlijk koekjes van maar 2 ingrediënten.

Ja… dat is ongeveer het enige, 2 ingrediënten en dat zijn amandelspijs en marsepein. Ik heb me laten vertellen dat deze koekjes, waar ik vandaag het recept van met jullie deel, in Duitsland nog veel rond de kerst gebakken worden. Eerlijk gezegd ben ik ze daar nog nooit tegengekomen terwijl ik jaren terug toch regelmatig een weekend in Duitsland was. Uiteindelijk maakt het eigenlijk ook helemaal niet uit… Het gaat vooral om het koekje en de smaak daarvan, toch?

DSC00807 met watermerk[1]

Iedereen kan deze koekjes maken. Het recept is heel makkelijk en het resultaat is top.

Dit heb je nodig:
300 gram amandelspijs
200 gram marsepein
1 ei
garneeramandelen

Zo ga je te werk:
Verwarm de oven voor op 160 graden
Meng de amandelsijs en marsepein met elkaar tot je een egaal mengsel heb.
Maak een rol van het deeg een lange dunne staaf van ongeveer 4 cm doorsnede.
Snij deze in circa 15 plakjes van 1 cm dik.
Kluts het ei en besmeer ieder plakje met wat ei.
Leg op ieder koekje een aantal garneeramandelen.
Bestrijk de koekjes na 15 minuten nogmaals met het ei.
Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten gaar.

DSC00823 met watermerk[1]

Tip: Omdat het deeg een beetje kleverig is kun je het deeg het beste als volgt uitrollen: Maak eerst een dikke korte rol tussen je handen en wikkel deze in huishoudfolie. Nu kan je heel makkelijk op je aanrechtblad een lange dunnere rol maken zonder vieze handen en/of vies aanrechtblad.

DSC00811 met watermerk[1]

Om het koekje nog wat extra kerstachtig te maken heb ik er nog wat hulstblaadjes en besjes opgemaakt. De hulstblaadjes heb ik gemaakt met plunger cutters in diverse maatjes, de besjes maakte ik met de hand.

DSC00820 met watermerk[1]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *