Taarten

Hiep Hiep Hoera! Rosalie is 1 jaar

Vandaag is de verjaardag van onze lieve kleine meid. Haar babyjaar is alweer voorbij en we genieten volop van onze lieverd. Deze mama wist al heel lang wat voor taart ze voor haar kleine meisje wilde maken. Iets wat ik bij de 1e verjaardag haar grote broer tot het laatste toe veranderde. Voor een dochter wist ik het voor ik wist dat we een dochter zouden krijgen. Het is alleen zo jammer dat juist die taart dan niet wordt wat je er van gehoopt had. Niet wordt zoals je hem al zolang voor je ziet.

 
Heb ik de lat voor mezelf te hoog gelegd? Kwam het doordat ik iets niet goed deed met de ganache? Was het de rolfondant waar de fabrikant iets aan veranderd had? Was het de hoogte van de taart? Ik weet het niet… Ik weet wel dat het me uren en uren nachtrust heeft gekost. En dat het resultaat nog niet is zoals ik gehoopt had. Ik weet dat ik door deze taart op het punt staat om mijn hobby (tijdelijk) op te geven.
 
Nu zijn jullie vast heel nieuwsgierig of niet? Nu hij zo staat is het heus niet zo dat hij compleet mislukt is. Ik laat jullie gewoon zien dat het ook bij mij mis kan gaan. Goed mis, zeg maar.
DSC07399 met watermerk[1]
Een volgende keer kies ik dus echt weer voor lagere taarten en meer verschil in omtrek. Hoe mooi ik die hoge taarten ook vind en hoe mooi het weinige verschil ook kan zijn. Het is niet aan mij besteed. 😉
DSC07401 met watermerk[1]
Terwijl ik een lange avond vocht om de draaimolen goed in elkaar te krijgen (en dan vooral om de stokjes van de paarden recht te krijgen en te zorgen dat de boel niet in elkaar stortte) kreeg ik hulp en steun van mijn lieve buurvrouw die altijd voor ons klaar staan. En niet alleen zij maar ook mijn zusje die bij ons logeerde, bleef net zolang op tot hij in elkaar stond. Ondanks dat hij niet perfect is vind ik hem wel erg schattig! En ik ga hem ook zeker bewaren!
DSC07404 met watermerk[1]
Ja zeg maar niets… op het eerste oog lijkt het niets maar als je verder kijk zie je toch echt deuken, kreukels en scheuren. En dat lintje zit er ook niet voor niets. En eerlijk gezegd: De bovenste taart heeft 2 lagen fondant. De middelste en onderste taart zitten ook in hun 2e jasje verpakt. En daar verloor ik dus ook nog heel veel tijd mee… Stond het huilen me nader dan het lachen en riep ik heel hard dat dit mijn aller-, allerlaatste taart ooit zou zijn…
DSC07405 met watermerk[1]
Maar uiteindelijk is de taart (als je snel kijk, haha) toch nog wel leuk geworden…
Naast de grote taart maakte ik ook een klein taartje voor onze kleine meid. Een meppertje noemen we dat. Een taartje die in hetzelfde thema is als de grote taart. Een taartje dat de kleine jarige zelf mag opeten. Nou dat wordt een heerlijk geknoei.
DSC07385 uitsnede met watermerk[1]

Ook deze is niet helemaal recht maar dat had ik van te voren al niet verwacht… Meptaartjes krijg ik namelijk nooit zo mooi als ik zelf wil. En dat is mijn eigen schuld. Ik leg de lat te hoog… taartcollega’s maken gewoon een half bolletje maar ik wil ze altijd in 3d. Dom hoor…

 
Maar leuke plaatjes levert het wel op:
DSC07451 met watermerk[1]
DSC07456 met watermerk[1]

Gelukkig gingen er ook nog dingen heel goed en werden die zoals ik gehoopt had:

 
Als eerste haar traktatie voor de kindjes die ze meekrijgen i.p.v. een zakje chips of een snoepje. Het is een minicupcake met fondantdecoratie. De stang (hoe noem je dat nu weer) van het paardje is van een Mikadostokje (zo’n eetbare met een chocoladelaagje). Bovenop een spekbol en een kauwgombal.
DSC07364 met watermerk[1]
Ingepakt in een blokbodemzakje met wat manna was het helemaal af. En dit gaf me echt energie! Zo leuk, helemaal zoals ik wilde!
DSC07372 met watermerk[1]
En dan nog de cupcakes die ik maakte omdat mijn vader en moeder een avondje eerder op visite kwamen.
DSC07379 met watermerk[1]

Eigenlijk maakte ik ze niet alleen omdat opa en oma eerder op visite kwamen bij hun kleindochter… 

ik domme ik… ik maakte een rekenfoutje voor de minicupcakes en kon daarna nog 5 grote cupcakes maken… Oeps! Dat komt van die korte nachtjes van afgelopen tijd…
DSC07392 met watermerk[1]

Of ik echt ga stoppen? Nou… In november staan er geen taarten meer op de planning. Voor december staat er 1 vast, heb ik 1 aanvraag lopen en zit er nog 1 kleinere opdracht in het vat. Verder doe ik niets… Volgend jaar zien we wel weer verder.

 
En vanaf volgende week of de week er na ga ik mijn blog weer bij werken want de taarten van de maand oktober wachten nog om gepubliceerd te worden…  

Een gedachte over “Hiep Hiep Hoera! Rosalie is 1 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *