Taarten

Een taart met een verhaal: ‘De Verborgen Hoek’

Vandaag heb ik een hele bijzondere taart voor jullie. Hij is niet eetbaar, hoe bijzonder is dat? Maar dat is niet het enige… Wat ik veel leuker vind is dat mijn ouders mij gevraagd hebben om deze taart te maken.

Zij zijn sinds 4 jaar eigenaar van camping ‘De Verborgen Hoek’ in Harich, Friesland. Iedere zomer werken zij keihard om de vakantie van heel wat Nederlandse gezinnetjes tot een succes te maken. Met name in de zomervakantie als alle (ruim 100) campingplaatsen en 9 chalets bezet zijn is het flink aanpoten voor ze. In het naseizoen en in de winter is het voor hun een stuk rustiger maar ook dan is er nog genoeg te doen. Een van de dingen die ze vanaf volgende week op hun programma staat is het promoten van de camping op diverse beurzen. En weet je wat zo leuk is: De taart gaat met ze mee naar al die beurzen!
DSC06931uitsnede met watermerk[1]

Aan de hand van deze taart kunnen ze straks vertellen wat er zoal mogelijk is op hun camping.
DSC06952 met watermerk[1]
Dit stukje laat bijvoorbeeld zien dat ze regelmatig gaan picknicken met de kinderen die op de camping zijn. En eigenlijk staat het gelijkertijd beeld voor alle activiteiten die ze op de camping aanbieden. Wil jij dat liever wat uitgebreider weten? Kan dan even op hun website onder het kopje activiteiten.
DSC06939uitsnede met watermerk[1]

Bij de tent bovenop de taart heb ik het tentdoek gebaseerd op de Friese vlag. Uiteraard omdat de camping in Friesland is.

Het kampvuur staat voor de gezelligheid die de vakantiegangers met elkaar beleven als er ’s avonds een echt kampvuur wordt gemaakt.
DSC06950uitsnede met watermerk[1]

En als je je afvraagt wat dit bovenstaande is: Bij de camping hoort een groot stuk natuurgebied. Midden in dit gebied ligt een kikkerpoel. Die kikkerpoel heb ik in heel miniatuur geprobeerd na te maken. En nee… Hij lijkt er echt niet spreken op, hoor!

 
Maar dat is niet het enige wat ik op de taart heb uitgebeeld. Kan jij er achter komen aan de hand van onderstaande foto’s?
DSC06940 uitsnede met watermerk[1]
DSC06947uitsnede met watermerk[1]
DSC06955uitsnede met watermerk[1]
DSC06933met watermerk[1]
Onderweg naar de Camping staan er in Harich op diverse plaatsen richtingaanwijzers die jou de juiste kant op wijzen.
DSC06959 met watermerk[1]
Hey psst… Heb jij je vakantie voor volgend jaar al geboekt? Je weet waar je terecht kan: op ‘De Verborgen Hoek’ in Harich. Ook daar zal de taart een mooi plaatsje krijgen. Ssst… Maar ik denk dat moeders deze taart als pronkstuk op de receptie zet. Wat denk jij?
DSC06953 uitsnede met watermerk[1]
DSC06965 met watermerk[1]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *