Bij de herfst horen appels, toch? Er wordt op dit moment volop geoogst en we vinden appels en peren te kust en te keur. Een receptje met appel kan dan ook niet uitblijven. En niets is lekkerder dan die appel combineren met kaneel. En voor vandaag combineerde ik het ook nog eens met pannenkoeken. Beide waren restjes en ik zag er een lekker combinatie in. De appel is niet meegebakken in de pannenkoek maar ze zijn gevuld met de appelvulling die ik vorige week postte voor jullie. Na het vullen doe je een lintje of touwtje om de pannenkoek en klaar zijn je pannenkoekpakketjes.
Dit heb je nodig voor 8 pakketjes:
8 warme pannenkoeken 24 – 28 cm doorsnee
150 gram appel
10 gram custard
25 gram rozijnen
100 ml water
10 gram suiker
1 gram kaneel.
En verder:
Touwtjes
Pannetje
Spatel
Zo ga je te werk:
Wel de rozijnen ongeveer 10 minuten in warm water.
Schil de appel en snij hem in kleine stukjes.
Doe de appel, de rozijnen de suiker, het water en de custard in een pan en breng het al roerend aan de kook.
Zet de warmtebron zacht, doe een deksel op de pan en laat het 10 minuten zachtjes sudderen. Roer af en toe door de pan.
Zet de hittebron uit.
Schep met een eetlepel wat appelvulling midden op een pannenkoek.
Vouw de pannenkoek dicht tot een buideltje. Doe er een touwtje of lintje om heen.
Herhaal dit voor alle pannenkoeken.
Serveer de pannenkoeken direct.
Tip:
Voeg wat kaneel toe aan het pannenkoekenbeslag.
Meng wat poedersuiker met kaneel en strooi dit met hulp van een theezeefje over de buideltjes heen.