Recepten

Hazelnootbavarois

Waar ik andere jaren weinig recepten met hazelnoot plaatste, heb ik dat in 2020 wel helemaal goed gemaakt, toch? Inmiddels staan er aardig wat recepten met mijn favoriete noot online. Vandaag voeg ik, aan die recepten een basisrecept toe. Voor deze hazelnootbavarois heb ik hazelnootpralinè gebruikt. Wil je met dit recept aan de gang dan moet je dus eerst de pralinè maken. Je kan ook pralinè kopen maar dat is vaak een prijzige hobby omdat je het in grote hoeveelheden moet kopen. Zelf maken is goedkoper en lekker, vind ik. De rijke hazelnoot smaak zou het goed doen bij meringue. Dat lijkt me trouwens nog eens een grappig ‘experiment’. Een hazelnootschuim taart maken waarbij niet de meringue een hazelnootsmaak heeft maar de vulling. Ik schrijf hem op mijn lijst! Niet meer voor dit jaar, maar wie weet wanneer ik hem inspiratie nodig heb en met dit idee aan de slag ga.

Dit heb je nodig:
1 eigeel
10 gram suiker
100 ml melk
125 gram hazelnootpralinè
1 dop frangelico (hazelnootlikeur)
1,5 blaadje gelatine
175 ml slagroom

En verder:
Pannetje
Voedselthermometer
Bakje met koud water

Zo ga je te werk:
Week de gelatine in ruim koud water.
Meng het eigeel met de suiker.
Verwarm de melk in de pan, tot het net niet kookt.
Giet een beetje melk op het eigeel. Roer het goed door elkaar.
Giet de rest van de melk op het eigeel en roer het door. Roer het zonodig tussendoor ook nog een keer door.
Doe de melk terug in de pan. Verwarm het, al roerend, op een matige hittebron tot 82 graden.
Knijp de gelatine uit en leg het op de hazelnootpralinè.
Giet de hete melk er voorzichtig op. Roer het goed door elkaar, tot het een homogene massa wordt.
Klop de slagroom lobbig.
Meng een eetlepel slagroom door de hazelnootpralinè-melk.
Meng de overige slagroom ook voorzichtig door het mengsel.
Verdeel het over de glaasjes of stort het in de vrom waarin je het op wil laten stijven.
Laat de bavarois ongeveer 5u opstijven in de koelkast.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Gebruik dan onderstaande foto

Een gedachte over “Hazelnootbavarois

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *