Cupcakes·Valentijn

Thema 10: A heart with love ~ Dag 1: my heart is in the cupcakes

Joehoe! Het is bijna Valentijn. Geloof jij me als ik zeg dat ik Valentijn alleen maar leuk vind omdat ik daar altijd van zoveel bakideeën voor heb? Deze week ga ik een aantal ideeën met jullie delen. Omdat ik in 2014 ook al een Valentijn thema heb gepubliceerd staat dit jaar de hartvorm centraal. 

Vandaag laat ik jullie zien hoe je zelf een leuke Valentijn cupcake kan maken. In die cupcake zit een hartje van een andere kleur deeg. Ik wilde dit al heel lang proberen maar schoof het telkens voor me uit. Nu is het er dan toch eindelijk van gekomen! Vraag jij je af hoe het nu kan dat er zo’n andere kleur cake in zit? Ik leg het je hieronder uit:

Dit heb je nodig voor het roze cakebeslag:

1 M ei

50 gram witte basterd suiker

50 gram roomboter + extra voor invetten

50 gram zelfrijzend bakmeel + extra voor bestuiven

snufje zout

mespunt citroenrasp

Roze voedingsmiddelkleurstof

En verder:

Cakebakvormpje van ci. 15 x 8 cm

hart uitsteker van ci. 4 cm hoog

Zo ga je te werk:

Verwarm de oven voor op 155 graden.

Vet het bakblik in en bestuif het daarna met bloem.

Mix de boter met de citroenrasp, het zout en de suiker in 10 minuten romig.

Klop het ei los.

Voeg het ei in 3 a 4 delen toe. Voeg ieder volgend deel pas toe als het toegevoegde ei volledig opgenomen is in het boter – suiker mengsel.

Spatel het zelfrijzend bakmeel door het cakebeslag.

Voeg wat voedingskleurstof toe en meng dit goed door het beslag heen.

Doe het cakebeslag in de bakvorm en bak de cake in ongeveer 20 – 25 minuten gaar.

Verwijder de cake uit het bakblik en laat hem volledig afkoelen.

Snij plakjes cake van ci. 1 – 1,5 cm dik en steek met de hartvormige uitsteker 6 cakeplakjes uit de cake.

De cake die over is gebruik je niet voor dit recept. Snoep er lekker van terwijl je verder gaat…

 

 

Dit heb je nodig voor het gewone cakebeslag:

2 M eieren

100 gram witte basterd suiker

100 gram roomboter

100 gram zelfrijzend bakmeel

snufje zout

citroenrasp

En verder:

6 Wilton ruffled baking cups

cupcake bakblik

spuitzak

Zo ga je te werk:

Verwarm de oven voor op 155 graden.

Zet de baking cups in het bakblik.

Mix de boter met de citroenrasp, het zout en de suiker in 10 minuten romig.

Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste ei volledig opgenomen is.

Spatel het zelfrijzend bakmeel door het cakebeslag.

Doe het cakebeslag in de spuitzak.

Spuit ongeveer 20 gram cakebeslag op de bodem van iedere baking cup.

Zet een roze cakehartje rechtop in de baking cup. druk het goed in het cakebeslag.

Verdeel circa 45 gram cakebeslag over en aan de zijkanten van het cakehartje.

Bak de cupcakes in ongeveer 25 – 30 minuten gaar.

Laat de cupcakes volledig afkoelen.

 Dit heb je nodig voor de toef:

250 ml. slagroom

2 zakjes vanille suiker

1 eetlepel poedersuiker

100 gram mascarpone

Suiker hartjes

En verder:

Spuitzak met gekarteld spuitmondje

Zo ga je te werk:

Klop de slagroom met de vanillesuiker en de poedersuiker lobbig.

Roer de mascarpone los en voeg dit toe aan de lobbige slagroom.

Mix de slagroom verder tot de gewenste dikte.

Doe de slagroom in de spuitzak.

Spuit een toef slagroom op de cupcake.

Verdeel wat sprinkels over de slagroom.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *