Grote koeken

Amandelbroodjes

  Met een paar simpele ingrediënten kan je verrassend lekkere dingen maken. Als kind was ik helemaal gek op die taaie amandelbroodjes van de supermarkt. Nee niet de verse, maar die per 6 verpakt zit en veel te lang houdbaar zijn, haha. Nu kies ik er vaak voor om zulke dingen even snel zelf in elkaar te zetten. Ik heb zelfs een favoriete avond in de week waarop ik dit soort simpele receptjes maak. Meestal zijn ze een groot succes! Ze vinden hier gretig aftrek en worden ook als broodvervanger gegeten.

DSC07820 watermerk bakkriebels.nl

Dit heb je nodig:

5 plakjes bladerdeeg
300 gram amandelspijs
1 M ei, losgeklopt
citroenrasp naar smaak
1 of 2 eetlepels warm water
beetje melk
Grove korrelsuiker
 
 
En verder:
Bakplaat bekleed met bakpapier
Vork
Bakje
Huishoudfolie
Kwastje
  DSC07813 watermerk bakkriebels.nl

Zo ga je te werk:

Verwarm de oven op 175 graden.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Meng in tussen de amandelspijs met de helft van het losgeklopte ei, de citroenrasp en het warme water tot het een egale spijs zonder klonten is.
Verdeel de spijs in 5 gelijke stukken.
Maak in je handen een begin van een rolletje met 1 deel van de spijs.
Leg dit op een stuk huishoudfolie.
Rol het huishoudfolie dicht maar zorg dat het in de lengte niet dubbel gaat.
Rol het spijs nu uit tot een egale rol van ongeveer 8 cm lang.
Herhaal dit met de andere 4 delen spijs.
Prik gaatjes in de ontdooide bladerdeeg plakken.
Leg een rolletje spijs aan de linker of rechterhelft (net wat je zelf het prettigst vind werken) van de bladerdeeg.
Meng het overgebleven ei met een klein beetje melk.
Smeer wat van het eimengsel op de randjes van de bladerdeeg.
Vouw het bladerdeeg dubbel en druk de randjes goed dicht. Eventueel kun je dit ook met een vork doen.
Besmeer de bovenkant van het amandelbroodje met wat ei.
Laat dit ongeveer 15 minuten drogen en smeer het dan nogmaals in.
Bestrooi ze met wat grove suiker.
Bak de broodjes in ongeveer 20 – 25 minuten goudbruin.
  DSC07824 watermerk bakkriebels.nl

Een gedachte over “Amandelbroodjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *