Met een paar simpele ingrediënten kan je verrassend lekkere dingen maken. Als kind was ik helemaal gek op die taaie amandelbroodjes van de supermarkt. Nee niet de verse, maar die per 6 verpakt zit en veel te lang houdbaar zijn, haha. Nu kies ik er vaak voor om zulke dingen even snel zelf in elkaar te zetten. Ik heb zelfs een favoriete avond in de week waarop ik dit soort simpele receptjes maak. Meestal zijn ze een groot succes! Ze vinden hier gretig aftrek en worden ook als broodvervanger gegeten.
Dit heb je nodig:
5 plakjes bladerdeeg
300 gram amandelspijs
1 M ei, losgeklopt
citroenrasp naar smaak
1 of 2 eetlepels warm water
beetje melk
Grove korrelsuiker
En verder:
Bakplaat bekleed met bakpapier
Vork
Bakje
Huishoudfolie
Kwastje

Zo ga je te werk:
Verwarm de oven op 175 graden.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Meng in tussen de amandelspijs met de helft van het losgeklopte ei, de citroenrasp en het warme water tot het een egale spijs zonder klonten is.
Verdeel de spijs in 5 gelijke stukken.
Maak in je handen een begin van een rolletje met 1 deel van de spijs.
Leg dit op een stuk huishoudfolie.
Rol het huishoudfolie dicht maar zorg dat het in de lengte niet dubbel gaat.
Rol het spijs nu uit tot een egale rol van ongeveer 8 cm lang.
Herhaal dit met de andere 4 delen spijs.
Prik gaatjes in de ontdooide bladerdeeg plakken.
Leg een rolletje spijs aan de linker of rechterhelft (net wat je zelf het prettigst vind werken) van de bladerdeeg.
Meng het overgebleven ei met een klein beetje melk.
Smeer wat van het eimengsel op de randjes van de bladerdeeg.
Vouw het bladerdeeg dubbel en druk de randjes goed dicht. Eventueel kun je dit ook met een vork doen.
Besmeer de bovenkant van het amandelbroodje met wat ei.
Laat dit ongeveer 15 minuten drogen en smeer het dan nogmaals in.
Bestrooi ze met wat grove suiker.
Bak de broodjes in ongeveer 20 – 25 minuten goudbruin.
Gerelateerd
Gepubliceerd door bakkriebels
Sinds 2010 ben ik verslaafd aan bakken. Dan kom ik 's morgens uit mijn bed en kan ik aan niets anders denken... Het kriebelt tot ik er aan toe geef: Ik meng boter, suiker, meel en eieren telkens op een andere manier, voeg er iets aan toe of laat iets weg. Wat er daarna uit mijn oventje te voorschijn komt deel ik hier met jullie op Bakkriebels.nl
Alle berichten van bakkriebels weergeven
ik vond een heerlijk lekker dessert om bij groot bezoek of tussen doortje te geven