Cupcakes

Custard cupcakes met aardbeiencrème

Snel naar recept
Er is een Engelstalige uitspraak die zegt dat als het leven je citroenen geeft, dat je er limonade van moet maken. Op dit moment geeft het leven mij aardbeien. Dagelijks pluk ik er vele uit de paar planten die nu voor het derde jaar vruchten geven. Nog nooit hadden we er zoveel, zo groot en zo mooi als nu. Ik heb er nog geen limonade mee gemaakt maar wel vruchtensaus. Die vruchtensaus vormt één van de belangrijkste ingrediënten van de aardbeiencrème voor deze cupcakes. Cupcakes zijn altijd lekker, maar nog lekkerder als je ze op smaak brengt en vult met custard. Het is vast geen verrassing als ik je zeg dat deze cupcakes waanzinnig lekker zijn!
Een aardbeien overvloed

Dit jaar hebben we echt een overvloed aan aardbeien uit eigen tuin. Twee jaar geleden kocht ik 6 aardbeienplantjes. Het was leuk om op die manier aan de kinderen te laten zien hoe aardbeien groeien. Veel vruchten gaf het dat jaar niet. Vorig jaar werden we verrast door de hoeveelheid die we er toen vanaf konden plukken. Maar dat valt weer in het niet bij de overvloed van dit jaar. Of het door de overvloedige regen komt? Zeker weten doe ik het niet, maar vermoeden doe ik het wel. Een paar weken geleden hadden we een grote witte bloemenzee. De bloemen waren flink wat groter dan de bloemen van vorig jaar, meestal is dat een voorbode voor grote aardbeien. En kijk… Hoe mooi en groot ze zijn.

Van aardbei naar saus tot crème

We weten wel raad met die aardbeien overvloed. De kinderen zijn er gek op en eten ze dagelijks als tussendoortje of op brood. Daarnaast heb ik nog genoeg over voor een aantal recepten. Zo maakte ik er pas al ijs mee en was nu een heerlijke crème aan de beurt. De basis van de crème is een meringue. Hierdoor krijgt de crème een zijdezachte smaak. Om er een aardbeiensmaak aan te geven voeg je aan de crème wat aardbeiensaus toe. Het toevoegen van de saus doe je lepel voor lepen terwijl je goed in de gaten houd hoe de crème er op reageert. In het recept geef ik de hoeveelheid aan die ik gebruikt hebt. Het zou alleen zo kunnen zijn dat jouw aardbeiensaus wat meer vocht bevat, waardoor de crème eerder gaat schiften.

Wil je dit recept bewaren voor later? Sla de onderstaande afbeelding op één van je Pinterest borden op. Zo kan je het altijd makkelijk terug vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *