Taarten

Chocolademousse taart met rood fruit

Snel naar recept

Ik vind het zo fijn om weer te bakken met vers fruit! Echt… Wat hou ik hier toch van! Het smaakt eigenlijk altijd goed en het ziet er prachtig uit op foto’s. Deze keer maakte ik er een hele lekkere chocolademousse taart van. En het bijzondere eraan? Je bakt de mousse ook even kort in de oven. Echt. Dit. Wil. Je! Deze taart is zo waanzinnig lekker en eigenlijk nog niet eens zo heel moeilijk om te maken.

Hoe verzin je het?

Vraag jij je ook weleens af waar ik al die ideeën toch vandaan haal? Ik ben een beelddenker. Misschien zelfs wel een idealistische beelddenker, vaakt ziet het plaatje in mijn hoofd er mooier uit dan de werkelijkheid. Vaak komen ideeën zomaar naar boven ploppen. Dan heb ik geen Pinterest en geen Google Afbeeldingen nodig, geen receptenboek en ook geen blog. Dan plopt het één na het ander idee zomaar op. Maar er zijn ook momenten waarop het anders is. Dan wil ik wel iets bedenken maar dan is er geen plaatje, dan is er geen idee. En meestal doe ik dan maar niets. Of ik pak één van de receptenboeken die mijn kast rijk is. En dan blader ik maar. Van voor naar achter en weer terug. Dan lees ik wat, dan kijk ik wat. En zo bladerde ik ook door het boek ‘Patisserie!’ van Christophe Felder. Een geweldig boek, met wat lastigere recepten en heel veel foto’s. Al bladerend zag ik een saaie chocoladetaart. En hoewel saaie chocoladetaarten heel lekker zijn, gaf ik die taart een upgrade. Ik pastte het recept wat aan en gaf mijn eigen draai aan de decoratie. En zo was er weer een nieuw recept. Een geweldig recept! Een beetje van Christophe en een beetje van mij.

Koemelkvrij

Deze taart is door mij koemelkvrij gemaakt. Voor een koemelkvrije taart vervang je gewone roomboter voor FloraPlant, een plantaardige harde boter die qua smaak heel dicht bij roomboter komt. Daarnaast moet je er op letten dat de chocolade die je gebruikt geen melk bevat. Zelf gebruik ik de goedkoopste repen uit de supermarkt.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Gebruik onderstaande afbeelding zodat je het recept makkelijk terug kunt vinden

2 gedachten over “Chocolademousse taart met rood fruit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *