Ben je op zoek naar een zijdezachte en frisse kwarktaart? Zoek dan niet verder! Deze Citroen kwarktaart met Radler is de perfecte traktatie. Of dat nu op een zwoele nazomerdag of een witte winterdag is, deze taart is een feestje op zich.
Ooit was er een taartmix…
Kwarktaart doet het altijd goed op verjaardagen, feestjes en partijen. Ze zijn makkelijk voor te bereiden en in heel veel verschillende smaken te maken. Op Bakkriebels zijn nog meer recept voor kwarktaart te vinden, zoals deze aardbeienkwarktaart of een frambozen kwarktaart. En wanneer je bij de zoekbalk kwarktaart intypt, komen er nog meer tevoorschijn. Vandaag kiezen we voor citroen, dat is een ingrediënt dat ik niet zo vaak gebruik. Naast citroen kiezen we ook voor Radler. Want weet jij nog dat er een aantal zomers terug een kwarktaart pakket te koop was met deze smaak? Die smaakte naar meer! En nu het pakket uit het assortiment is, willen we natuurlijk nog steeds van zo’n taart blijven genieten. Goed nieuws! Want je kan zelf ook een soortgelijke taart maken.
Radler met en zonder alcohol
Radler is te koop in een versie met en zonder alcohol. Voor dit recept is de versie met alcohol gebruikt. Voel jij je prettiger bij het idee om geen alcohol in deze taart te gebruiken? Gebruik dan eenvoudig weg de versie zonder alcohol. Je kunt de hoeveelheid 1:1 vervangen.
Wil je dit recept opslaan op je Pinterest account? Met onderstaande foto vind je dit artikel en het bijbehorende recept gemakkelijk terug
Kokoskwark
Deze keer geen taart met een volle Franse kwark of met citroenkwark. Nee… Voor deze keer kiezen we toch echt voor kokoskwark. Of eigenlijk heet het kokos gurt. Kokos gurt is bij Albert Heijn verkrijgbaar en een plantaardige variatie van kwark of yoghurt op basis van kokos. Het heeft een heerlijke frisse smaak. Voor mensen met een koemelkallergie is kokosgurt een fijne vervanger van kwark of yoghurt in kwarktaarten. Heb je zelf geen koemelkallergie, dan kan je ervoor kiezen om je favoriete kwark te gebruiken. Kies je toch voor citroenkwark? Proef dan even of het citroensap echt nodig is of dat de citroensmaak dan teveel gaat overheersen.
Koemelkvrij
Door het gebruik van kokos gurt is deze taart voor het grootste deel al koemelkvrij. Let er bij het maken van de bodem op dat je een plantaardige roomboter vervanger gebruikt. En gebruik alpro soya whipping in plaats van echte slagroom.
Citroen kwarktaart met Radler
Ingrediënten
- 175 gram maria biscuits
- 75 gram boter
- 350 gram kokoskwark/kokos gurt
- 330 ml radler 2.0 (op kamertemperatuur)
- 10 blaadjes gelatine
- 1 citroen
- 50 gram suiker
- 250 ml slagroom of soya room
Instructies
- Bekleed een bakvorm van 22 cm doorsnee met bakpapier.
- Leg de gelatine in ruim koud water en week het zo minimaal 1uur.
- Laat de kokoskwark op kamertemperatuur komen.
- Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit.
- Maal de maria biscuits fijn met een foodprocessor.
- Smelt de boter.
- Meng de boter met de fijngemalen maria biscuits door elkaar.
- Stort op de bodem van de springvorm en druk stevig aan met bijvoorbeeld de achterkant van een glas.
- Zet de springvorm in de koelkast tot de kwarkvulling klaar is.
- Doe het citroensap met de rasp in een pan en breng het aan de kook.
- Voeg wat radler toe.
- Voeg nu de uitgeknepen gelatine blaadjes toe en roer tot deze opgelost zijn.
- Voeg de kokoskwark in delen toe. Roer steeds goed door voor je het volgende deel toevoegt.
- Voeg de rest van de radler toe en roer ook dit er goed door.
- Klop de slagroom met de suiker lobbig.
- Spatel de slagroom voorzichtig door de kokoskwarkvulling.
- Stort de kwarkvulling op de bodem van de springvorm.
- Spreid gelijkmatig uit.
- Laat de taart in ongeveer 8uur opstijven in de koelkast.
- Garneer net voor serveren de taart met bijvoorbeeld schijfjes citroen en muntblaadjes. Een toefje slagroom erbij is ook erg lekker.