Taarten

Chocolade – hazelnoot kwarktaart

Snel naar recept
Deelde ik vorige week al een heel erg lekker recept in samenwerking met Céréal, doe ik daar nu nog en schepje bovenop. Van Kokos – pecan rotsjes naar een chocolade – hazelnoot kwarktaart met maar liefst drie soorten chocolade. Als dat niet lekker is. Kijk eens hoe prachtig de drie verschillende chocolade lagen zijn.
Taart voor elke genieter

Ben jij een echte zoetekauw? Een bewuste genieter? Of zuinig op je suikers? Dan is deze taart echt iets voor jouw! Hij smaakt heerlijk naar chocolade en hazelnoot. En dankzij de verschillende producten van Céréal, die veel minder suikers ten opzichte van vergelijkbare producten bevatten, kan je ook van deze taart genieten als je bewust weinig suiker tot je neemt. In deze taart worden de chocolade – hazelnoot koekjes zonder suiker, een reep pure chocolade, een reep melkchocolade met hazelnoot stukjes en hazelnootpasta van Céréal gebruikt. De witte chocolade kon ik helaas niet van Céréal vinden, daarom gebruik ik daar een regulier merk voor.

Veel afwas voor een groots resultaat

Wanneer je aan deze taart gaat beginnen waarschuw ik je alvast: je krijgt veel afwas. En dat heeft alles te maken met de verschillende stappen die je moet doen voor de chocolade -hazelnoot kwarktaart op tafel staat. Je kan de afwas op twee manieren beperken: tussendoor afwassen of slim nadenken en van licht naar donker werken. Bij de eerste stappen dan in ieder geval. Want het is het mooiste om met de laag witte chocolade kwark te eindigen. Die berg afwas heeft er mee te maken dat je voor elke laag een hazelnoot praline maakt met de juiste smaak chocolade. Tel daar nog een bakje voor de fijngehakte chocolade bij op en het stapelt zich zo op je aanrecht op.

Wil je dit recept opslaan op je Pinterest account? Helaas heb ik nog geen speciale afbeelding daarvoor gemaakt. Deze volgt zo snel mogelijk.
Gebruik een foodprocessor voor de praline

Ik noemde net de chocoladepraline al even. Daar begint het taart avontuur mee. Deze maak je met geroosterde hazelnoten. Om snel te werken en om de hazelnoten zo fijn mogelijk te malen, maal je eerst alle hazelnoten tot de olie eruit komt in een foodprocessor fijn. Dan verdeel je ze in drie porties. Begin met de witte chocolade en hazelnoten nog fijner te malen, tot je een vloeibare witte hazelnoot praline hebt. Dit herhaal je daarna met de melkchocolade en pure chocolade.

Strakke lagen?

Kan jij je de taart met braam en açai nog herinneren? Wat waren die strakke lagen prachtig gelukt! Helaas is zo strak bij deze chocolade -hazelnoot kwarktaart niet gelukt. Dat komt omdat de vulling een stuk steviger is. Om de lagen zo strak mogelijk te maken is het belangrijk dat de kwark op kamertemperatuur is. Haal deze dus op tijd uit de koelkast.

koemelkvrij

Dit artikel betreft een samenwerking met Céréal. De producten van Céréal zijn helaas niet allemaal koemelkvrij. Daarom is het niet mogelijk om deze taart koemelkvrij te maken. Wil je een soortgelijke taart maken? Vervang de ingrediënten met koemelk dan voor koemelkvrije alternatieven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *