Deelde ik vorige week al een heel erg lekker recept in samenwerking met Céréal, doe ik daar nu nog en schepje bovenop. Van Kokos – pecan rotsjes naar een chocolade – hazelnoot kwarktaart met maar liefst drie soorten chocolade. Als dat niet lekker is. Kijk eens hoe prachtig de drie verschillende chocolade lagen zijn.
Taart voor elke genieter
Ben jij een echte zoetekauw? Een bewuste genieter? Of zuinig op je suikers? Dan is deze taart echt iets voor jouw! Hij smaakt heerlijk naar chocolade en hazelnoot. En dankzij de verschillende producten van Céréal, die veel minder suikers ten opzichte van vergelijkbare producten bevatten, kan je ook van deze taart genieten als je bewust weinig suiker tot je neemt. In deze taart worden de chocolade – hazelnoot koekjes zonder suiker, een reep pure chocolade, een reep melkchocolade met hazelnoot stukjes en hazelnootpasta van Céréal gebruikt. De witte chocolade kon ik helaas niet van Céréal vinden, daarom gebruik ik daar een regulier merk voor.
Veel afwas voor een groots resultaat
Wanneer je aan deze taart gaat beginnen waarschuw ik je alvast: je krijgt veel afwas. En dat heeft alles te maken met de verschillende stappen die je moet doen voor de chocolade -hazelnoot kwarktaart op tafel staat. Je kan de afwas op twee manieren beperken: tussendoor afwassen of slim nadenken en van licht naar donker werken. Bij de eerste stappen dan in ieder geval. Want het is het mooiste om met de laag witte chocolade kwark te eindigen. Die berg afwas heeft er mee te maken dat je voor elke laag een hazelnoot praline maakt met de juiste smaak chocolade. Tel daar nog een bakje voor de fijngehakte chocolade bij op en het stapelt zich zo op je aanrecht op.
Wil je dit recept opslaan op je Pinterest account? Helaas heb ik nog geen speciale afbeelding daarvoor gemaakt. Deze volgt zo snel mogelijk.
Gebruik een foodprocessor voor de praline
Ik noemde net de chocoladepraline al even. Daar begint het taart avontuur mee. Deze maak je met geroosterde hazelnoten. Om snel te werken en om de hazelnoten zo fijn mogelijk te malen, maal je eerst alle hazelnoten tot de olie eruit komt in een foodprocessor fijn. Dan verdeel je ze in drie porties. Begin met de witte chocolade en hazelnoten nog fijner te malen, tot je een vloeibare witte hazelnoot praline hebt. Dit herhaal je daarna met de melkchocolade en pure chocolade.
Strakke lagen?
Kan jij je de taart met braam en açai nog herinneren? Wat waren die strakke lagen prachtig gelukt! Helaas is zo strak bij deze chocolade -hazelnoot kwarktaart niet gelukt. Dat komt omdat de vulling een stuk steviger is. Om de lagen zo strak mogelijk te maken is het belangrijk dat de kwark op kamertemperatuur is. Haal deze dus op tijd uit de koelkast.
koemelkvrij
Dit artikel betreft een samenwerking met Céréal. De producten van Céréal zijn helaas niet allemaal koemelkvrij. Daarom is het niet mogelijk om deze taart koemelkvrij te maken. Wil je een soortgelijke taart maken? Vervang de ingrediënten met koemelk dan voor koemelkvrije alternatieven.
Chocolade – hazelnoot kwarktaart
Ingrediënten
- Voor de bodem
- 175 gram chocolade – hazelnoot koekjes Céréal
- 65 gram boter
- Voor de kwark lagen
- 150 gram hazelnoten
- 80 gram pure, melk en witte chocolade van Céréal
- 6 blaadjes gelatine
- 150 gram slagroom
- 40 gram suiker
- 450 gram kwark naar keuze
- Voor de afwerking
- 100 gram hazelnootpasta van Céréal
Instructies
- Haal de kwark uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
- Verdeel de kwark in 3 gelijke porties.
- Bekleed de bodem van een bakvorm van 18 cm doorsnede met bakpapier.
- Bekleed eventueel ook de randen van de vorm met bakpapier of acetaatfolie.
- Rooster de hazelnoten en laat ze afkoelen.
- Week de gelatine in ruim koud water.
- Hak van elke chocolade 40 gram fijn met een mes. Zet deze per smaak apart tot gebruik.
- Smelt de boter en laat zo nodig even afkoelen.
- Maal de koekjes fijn in een foodprocessor.
- Voeg de boter toe aan de fijngemalen koekjes. Meng goed door elkaar.
- Spreid dit nu uit op de bodem van de springvorm.
- Druk stevig aan met de achterkant van een glas.
- Zet de springvorm in de koelkast zodat de bodem op kan stijven.
- Maal de afgekoelde hazelnoten in een foodprocessor fijn. Er mag al iets olie uitkomen.
- Verdeel de hazelnoten in drie gelijke porties, voor elke chocolade één.
- Maal de overgebleven witte chocolade samen met een portie hazelnoten verder fijn tot een vloeibare hazelnoot praline.
- Doe dit ook met de overgebleven melk chocolade en pure chocolade.
- Klop de slagroom met de suiker lobbig.
- Smelt twee geweekte blaadjes gelatine door ze licht te verwarmen.
- Voeg één portie kwark in delen toe aan de gesmolten gelatine. Roer elke deel steeds goed door de gelatine voor je meer kwark toevoegt.
- Voeg de pure chocolade praline toe aan de kwark. Roer goed door elkaar heen.
- Voeg 1/3 van de lobbig geklopte slagroom toe en spatel dit door de kwark.
- Voeg de fijngehakte pure chocolade toe en roer tot dit verdeeld is door de kwark.
- Spreid uit over de bodem van de kwarktaart.
- Maak de laag zo recht mogelijk. Tip: leg er en stukje folie op en gebruik een pan die iets kleiner is dan de bakvorm.
- Maak nu de melk chocolade – kwarklaag op dezelfde manier als de pure chocolade kwarklaag.
- Doe dit ook met de witte chocolade kwarklaag
- Zet de taart voor minimaal 5u in de koelkast om op te stijven.
- Verwarm de hazelnootpasta een beetje en smeer dit uit over de bovenkant van de taart.
- Garneer de taart naar eigen inzicht.
- Bewaar de taart tot serveren in de koelkast.