IJs

Bramen – vanille ijsjes

Een favoriet dessert in de zomer? Geef me een paar bolletjes ijs met een flinke scheut bramensap. Heerlijk! Hoewel het nog geen bramentijd is kocht ik afgelopen week 16 bakjes bramen voor €5,00. Ik was vast van plan hier bramensap van te maken. Dat deed ik ook maar ik besloot met het sap het favoriete dessert op een stokje te maken. In de Zoku IJsmaker een fluitje van een cent. En het resultaat is verbluffend lekker. Hoewel ik de Zoku al langer heb staan er nog geen recepten voor op de blog. Ik ben erg benieuwd of jullie ook een Zoku hebben en meer van dit soort recepten / ideeën willen zien op de blog.

 

Dit heb je nodig voor 6 ijsjes:

200 gram verse bramen

25 gram water

20 gram suiker

200 gram vanilleijs

 

En verder:

Zeef

 

Zo ga je te werk:

Zorg dat de zoku minimaal 24 uur van te voren in de diepvries staat.

Pureer de bramen met het water en de suiker met hulp van een blender of staafmixer.

Roer tot de suiker volledig opgelost is.

 Zeef de pitjes uit het sap.

Haal het vanilleijs (eventueel in 2 of 3 delen, afhankelijk van de grote van je zoku) uit de vrie

 

zer en laat het zacht worden.

Haal de Zoku uit de diepvries, zet in ieder holte een stokje en vul de holtes tot 0,5 cm onder de rand met bramensap.

Laat alle sap 2 minuten in de zoku zitten. Haal het sap er dan zoveel mogelijk uit met hulp van de Zoku pipet. Bewaar het sap voor de andere ijsjes.

Vul de ijsholtes ver met hulp van een maatbeker met het zachte / gesmolte vanille ijs.

Laat het vanilleijs opnieuw bevriezen. Verwijder de ijsjes uit de Zoku met de supertool.

Bewaar de ijsjes tot serveren in de diepvries.

Tip:

In dit recept gebruik ik vanilleijs. Je kunt ook het recept voor vanilleijs gebruiken dat op de blog te vinden is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.