Taarten

Aardbeienslof met hangop crème

Snel naar recept

Oh mensen, het is weer april! De maand waar ik ieder jaar opnieuw naar uitkijk. De maand die voor mij het begin is van een heerlijke lente en daarna een nog fijnere zomer. De maanden waarin ik energie opdoe en geniet van alles om me heen. En om te vieren dat het april is heb ik vandaag een verrukkelijk lekker recept met aardbeien, namelijk een aardbeienslof met hangop crème. Een heerlijke traktatie die perfect is voor ieder lentefeestje.

Aardbeienliefde

Als we het in huize Bakkriebels over één ding eens zijn, dan is het wel over onze voorkeur voor aardbeien. Elke zomer gaan er kilo’s en kilo’s aardbeien door. Uit eigen tuin maar ook gekocht in de winkel. Het liefst eten we ze op een zacht wit bolletje met een klein beetje suiker. Ook al hebben ze dat helemaal niet nodig, het maakt dat bolletje toch net lekkerder. Maar met een lekker taartje of gebakje met aardbeien weten we ook wel raad. Niet gek dat deze aardbeienslof met hangop crème hoge waardering krijgt in huize Bakkriebels.

Wil je dit recept opslaan in je Pinterest account? Onderstaande afbeelding helpt je om het recept makkelijk te herkennen en terug te vinden tussen de vele andere opgeslagen afbeeldingen.

Hangop crème

Het is alweer een aantal jaar geleden dat ik voor de eerste keer hangopcrème maakte. Ik deelde het recept met jullie omdat het jaren lang mijn favoriete taartvulling voor kindertaarten was. Het is een heerlijke frisse crème die heel goed te combineren is met fruit. De combinatie met aardbeien is wat ons betreft de beste. Om hangop crème te kunnen maken, moet je eerst yoghurt uit laten lekken. Uitgelekte yoghurt noemen we hangop, deze mengen we met lobbig geklopte slagroom. En tada, daar is de hangop crème.

Koemelkvrij

Ik heb deze taart niet koemelkvrij gemaakt en ook geen ervaring met het vervangen van de ingrediënten om hem wel koemelkvrij te maken. Heb je voldoende ervaring in het vervangen van deze koemelkrijke ingrediënten, dan kan je het recept naar eigen inzicht aanpassen. Heb je deze ervaring niet, kies dan één van de vele andere recepten op Bakkriebels waar deze aanpassinge wel bij geschreven staan.

3 gedachten over “Aardbeienslof met hangop crème

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *