Vullingen

Aardbeiensaus

Als ik bak gebruik ik regelmatig een sausje. Bijvoorbeeld als laagje onder de taartvulling, in plaats van jam. En vorige week postte ik aardbeien mini cupcakes waar ik aardbeiensaus als drizzle gebruikte. Vaak maakt ik de sausjes die ik gebruik zelf. Zo kan ik maken wat ik nodig heb en blijf ik niet met restjes zitten die ik later niet meer nodig heb. Tijdens dit aardbeienseizoen heb ik al aardig wat pondjes aardbeien verwerkt. Deze week weer een paar pondjes voor de taart van onze bijna jarige knul. Maar vandaag laat ik jullie zien hoe je eenvoudig zelf een aardbeiensaus kunt koken.

DSC01551 met watermerk

Dit heb je nodig:

100 gram aardbeien zonder kroontje 

mespunt witte peper

60 gram suiker

50 gram water

En verder:

Pannetje

DSC01538 met watermerk

Zo ga je te werk:

Kook de aardbeien met de peper, de suiker en het water ongeveer 15 minuten op een middelhoge warmte bron.

Pureer de inhoud van de pan.

Zet de pan terug op de hittebron en kook het in tot de gewenste dikte.

Tip:

Vergeet de peper niet… Een vreemd ingrediënt? Het versterkt de smaak van een aardbei. Die smaakt van zichzelf vaak een beetje flauw en kan dus wel wat pit gebruiken. Je kan ook tabasco gebruiken.

Liever wat minder zoet? Dan voeg je wat minder suiker toe.

Zuurdere aardbeien? Dan voeg je wat meer suiker toe.

DSC01546 met watermerk

 

 

Een gedachte over “Aardbeiensaus

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *