Als ik bak gebruik ik regelmatig een sausje. Bijvoorbeeld als laagje onder de taartvulling, in plaats van jam. En vorige week postte ik aardbeien mini cupcakes waar ik aardbeiensaus als drizzle gebruikte. Vaak maakt ik de sausjes die ik gebruik zelf. Zo kan ik maken wat ik nodig heb en blijf ik niet met restjes zitten die ik later niet meer nodig heb. Tijdens dit aardbeienseizoen heb ik al aardig wat pondjes aardbeien verwerkt. Deze week weer een paar pondjes voor de taart van onze bijna jarige knul. Maar vandaag laat ik jullie zien hoe je eenvoudig zelf een aardbeiensaus kunt koken.
Dit heb je nodig:
100 gram aardbeien zonder kroontje
mespunt witte peper
60 gram suiker
50 gram water
En verder:
Pannetje
Zo ga je te werk:
Kook de aardbeien met de peper, de suiker en het water ongeveer 15 minuten op een middelhoge warmte bron.
Pureer de inhoud van de pan.
Zet de pan terug op de hittebron en kook het in tot de gewenste dikte.
Tip:
Vergeet de peper niet… Een vreemd ingrediënt? Het versterkt de smaak van een aardbei. Die smaakt van zichzelf vaak een beetje flauw en kan dus wel wat pit gebruiken. Je kan ook tabasco gebruiken.
Liever wat minder zoet? Dan voeg je wat minder suiker toe.
Zuurdere aardbeien? Dan voeg je wat meer suiker toe.
Een gedachte over “Aardbeiensaus”