Soms wil je gewoon even snel iets lekkers bakken. Dan hoeft het allemaal niet zelfgemaakt te zijn. Het gaat puur om de fun van het bakken zelf en alles mag uit een bakje, pakje of zakje komen. Voor de toeven op deze cupcakes gebruikte ik een kant en klare botercrème. Ook de vanille glazuur op de marsepein donuts komt uit een potje. Zo wordt bakken een stuk eenvoudiger voor iedereen.
Simply Create
In de supermarkt kun je steeds beter slagen voor een snel en leuk bakproject. De bakspullen breiden zich langzaam maar zeker uit. En dan bedoel ik niet dat er steeds meer verschillende soorten bakmixen op de markt komen. Ook in het decoratieschap is een verschuiving te zien. Je koopt fondant en marsepein in iedere supermarkt. Dr. Oetker verkoopt een mix voor botercrème. En nu is er zelfs al een kant en klare botercrème te koop van Renshaw. Onder te naam Simply Create brachten zijn diverse artikelen op de markt. Deze producten zijn in ieder geval bij Jumbo te koop. Naast de botercrème gebruikte ik, bij deze cupcakes ook de glazuur. En kijk hoe je met deze kant en klare producten iets leuks kan neerzetten. Dat is pas Simple to Create.
Met een pot botercrème, een vierkleurige toef
Het was herfstvakantie toen de foodybox voor de herfst, van PR-Bureau ‘Kroon op het werk’ bezorgd werd. De herfst is het bakseizoen bij uitstek en het verbaasde mij dan ook niet, dat ik juist in deze box een aantal bakproducten aantrof. Eerst wilde ik eigenlijk geen cupcakes bakken, dat vond ik een beetje standaard. Maar toen de marsepein donuts gemaakt waren, schreeuwden die om op een cupcake te mogen. Dus trok ik de botercrème en wat kleurstoffen tevoorschijn. Niet veel later paradeerden deze heerlijke cupcakes met een 4 kleurige toef over mijn aanrecht. Kijk ze eens pronken! Het ziet er best ingewikkeld uit maar ik zal je laten zien dat het allemaal wel meevalt. Jij maakt met een simpel trucje straks lekker zelf een meerkleurige toef.
Smaken verschillen
Ik schreef net al dat ik deze producten gekregen heb via de foodybox. Dat betekend dus dat ik ze gratis opgestuurd heb gekregen en in ruil daarvoor jullie van inspiratie voorzie. Persoonlijk vind ik de botercrème lang zo lekker niet dan wanneer ik het zelf zou maken. En dat geldt ook voor de glazuur. Maar we weten allemaal dat smaken verschillen. Jij vind deze botercrème misschien wel heel erg lekker. Je likt niet alleen je vingers erbij af maar je schraapt zelfs de pot nog eens extra leeg. Laat je daarom vooral niet tegenhouden door mijn persoonlijke smaak.
Koemelkvrij
Het is helaas niet mogelijk om deze cupcakes koemelkvrij te maken door het gebruik van de Simpy to Create botercrème en witte chocolade. Wil je toch deze cupcakes koemelkvrij maken? Vervang de witte chocolade dan door witte rijstmelkchocolade. En maak zelf een (meringue)botercrème met een FloraPlant. Het recept is uitgewerkt op basis van de bovenstaande producten die koemelk bevatten.
Witte chocolade cupcakes met kant en klare botercrème en vanille glazuur van Simply to Create
Ingrediënten
- Voor de cupcakes:
- 100 gram boter
- 100 gram suiker
- snuf zout
- 2 M eieren
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram witte chocolade in stukjes gehakt
- Voor de toeven:
- 1 pot botercreme witte chocolade Simply tot Create
- 250 gram marsepein
- sprinkles naar keuze
- 1/4 pot vanille glazuur Simply to Create
- kleurstoffen naar keuze
- En verder:
- uitsteker 4 cm
- uitsteker 1-1,5 cm
- cupcakevormpjes
- spuitzak
- vershoudfolie
- cupcakebakblik
Instructies
- Zo ga je te werk:
- Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht.
- Zet de cupcakepapiertjes in het cupcake bakblik.
- Mix de boter met de suiker en een snuf zout in ongeveer 10 minuten licht en luchtig.
- Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe, als het eerste opgenomen is.
- Spatel het zelfrijzend bakmeel erdoor.
- Spatel de witte chocolade erdoor.
- Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes
- Bak de cupcakes in ongeveer 22 minuten gaar.
- Laat de cupcakes volledig afkoelen.
- Rol de marsepein tot ongeveer 1 cm dikte uit. Leg er vershoudfolie over. Steek met de 4cm rond uitsteekvorm een rondje uit. Steek daarna met de kleine ronde vorm een gaatje in het midden uit. Verwijder het vershoudfolie van de marsepein. Steek zo 8 donuts uit.
- Kleur het vanille glazuur in de gewenste kleuren.
- Doe de glazuur in een spuitzak en spuit wat glazuur op de donuts.
- Verdeel hier sprinkels over.
- Verdeel de botercrème in 4 gelijke porties. Kleur iedere portie met een heel klein beetje voedingsmiddel kleurstof.
- Leg vershoudfolie op je werkvlak neer.
- Schep iedere kleur botercrème in een rechte, horzontale baan op het vershoudfolie. Schep de andere kleur er telkens dicht tegenaan.
- Rol het vershoudfolie horizontaal op. Knip het puntje er af.
- Laat de in folie verpakte botercrème in de spuitzak glijden.
- Spuit nu mooie toeven op de cupcakes. Maak niet te grote toeven, de botercrème is voldoende voor ongeveer 7 cupcakes.
- Strooi wat sprinkels over de cupcakes en leg op iedere cupcake een donut.
- Eetsmakelijk!
Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Gebruik onderstaande afbeelding om op één van je Pinterest borden op te slaan.
Een gedachte over “Witte chocolade cupcakes met botercrème en vanille glazuur van Simply Create”