Overige

Basiskriebels ~ Taartdecoratie: Victoriabeslag

Weer een receptje voor jullie dat past in de lijn van breed toepasbaar, makkelijk en snel zelf te maken en een heerlijk resultaat! Vandaag laat ik jullie zien hoe je zelf victoriabeslag kan maken. Victoriabeslag kan je gebruiken voor het decoreren van (slagroom)taarten. Het is ook erg lekker bij schepijs. Je kan het ook (ongebakken) over koekjesdeeg verdelen en dan de koekjes bakken.

DSC00770 met watermerk

Dit heb je nodig:

15 gram eiwit

75 gram amandelschaafsel

75 gram (grove) kristalsuiker

En verder:

Bakblik met bakpapier

Bakje / mengkom

(siliconen) spatel

DSC00756 met watermerk

Zo ga je te werk:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng de amandelsuiker met de kristalsuiker en het eiwit door elkaar.

Spreid het dun uit op de met bakpapier bekleedde bakplaat.

Bak het in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten lichtbruin.

Laat het afkoelen op de bakplaat en breek het daarna is stukjes.

DSC00753 met watermerk

Tip(s):

Door het vocht in bijv. slagroomtaarten wordt victoriabeslag na een aantal uren zacht(er). Wil je de bite behouden? Strooi het dan max. 2 uur voor serveren op de taart.

In een afgesloten bak het victoriabeslag wat langer goed te houden. Je kunt het dus makkelijk een dag of 3 van te voren te maken. Met langer dan een week bewaren heb ik (nog geen) ervaring.

5 gedachten over “Basiskriebels ~ Taartdecoratie: Victoriabeslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *