Oeh… Wat waren deze koekjes lekker. Zo lekker dat je het liefst het recept een paar keer maakt zodat je een flinke voorraad heb. De verleiding is groot om niet 1, geen 2 maar 3 of 4 koekjes achter elkaar naar binnen te werken. Vraag je je af wat dit voor koekje is? Wat denk je van Goudse moppen.
![DSC01302 uitsnede met watermerk[1]](https://i0.wp.com/bakkriebels.nl/wp-content/uploads/2016/06/DSC01302-uitsnede-met-watermerk1.jpg?resize=500%2C482)
Dit heb je nodig voor ongeveer 30 koekjes:
250 gram tarwe bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
150 gram boter
100 gram fijne kristalsuiker
1 eidooier
rasp van een 1/2 citroen
En verder:
bakplaten bekleed met bakpapier
huishoudfolie
afkoelrooster
Zo ga je te werk:
Meng de bloem met de bakpoeder en het zout.
Klop de boter met de suiker luchtig.
Voeg hier de citroenrasp en de eidooier aan toe en roer tot dit volledig opgenomen is.
Kneed het bloemmengsel er licht door tot het een samenhangend deeg is.
Rol een worst van circa 30 cm. van het deeg.
Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het in de koelkast voor ongeveer 1 uur.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij het deeg in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin.
Haal de nog warme, zachte koekjes van de bakplaten af en laat ze afkoelen op een rooster
![DSC01290 met watermerk[1]](https://i0.wp.com/bakkriebels.nl/wp-content/uploads/2016/06/DSC01290-met-watermerk1.jpg?resize=250%2C188)
Gerelateerd
Gepubliceerd door bakkriebels
Sinds 2010 ben ik verslaafd aan bakken. Dan kom ik 's morgens uit mijn bed en kan ik aan niets anders denken... Het kriebelt tot ik er aan toe geef: Ik meng boter, suiker, meel en eieren telkens op een andere manier, voeg er iets aan toe of laat iets weg. Wat er daarna uit mijn oventje te voorschijn komt deel ik hier met jullie op Bakkriebels.nl
Alle berichten van bakkriebels weergeven