Overige

TAG: 10 things I hate about food

Dat ik van lekkere koekjes, taartjes en andere zoete dingen hou is voor niemand een verrassing. Maar weet je dat ik ook een verschrikkelijke hekel heb aan dingen die bij eten horen? Toen Laura en Lian met de tag ’10 Things I hate about food’ kwamen had ik mijn lijstje met 10 ergernissen snel klaar. Het lijkt veel maar al schrijvend kwam ik er achter dat dit totaal niet zo is. Neem dit artikel met een korreltje zout. Als je het achter elkaar lees lijk ik meer op een zuurpruim dan een zoetekauw…

 

1: Ik kom snel aan van teveel snoepen.

Oké… Ik ben zeker niet de enige vrouw met dit probleem maar soms is het zo jammer dat ik degene ben die dik wordt van een glas water. Hou ik het gewoon bij 3 maaltijden en twee keer een klein tussendoortje dan gaat het prima. Maar ik vind koekjes die net uit de oven komen te verleidelijk. Om nog maar niet te praten over de repen chocolade die in huis zijn met als doel ze te gebruikten voor mijn bakkriebels. Als ik niet oppas kan ik er een kilo per week bij eten.

2. Lang twijfelen en dan de verkeerde keuze maken.

Al staan er maar 5 desserts op een dessertkaart: Ik doe er gerust een half uur over om te beslissen wat ik nu eigenlijk wil. En dan verbaas ik mezelf nog als de bediending komt om iets anders te zeggen dan dat ik me voorgenomen had 😀 Staat dan uiteindelijk mijn bestelde dessert op tafel dan kan ik bij de eerste hap zo teleurgesteld zijn omdat het niet zo lekker is als ik me voorgesteld had.

3. IJsdesserts die er uitzien om van te kwijlen.

Nee, het is niet erg dat ik kwijl bij het zien van die prachtige foto’s die bijvoorbeeld Swirls en Mc Donalds van hun ijsdesserts maken. Wat me wel teleurstel is hoe dat deze ijsdesserts er in werkelijkheid uit zien. Ik baal daar echt zo van! Voor mijn gevoel is dan de smaakbeleving van dat lekkere ijsje ook gelijk een stuk minder.

4. Chemische smaakjes

Kijk eens naar een gemiddelde verpakking in de winkel. Je maakt je keuze voor onbekende producten vaak op basis van hoe de verpakking er uit ziet. Zeker als er mooie vers fruit en wat muntblaadjes op de verpakking te zien zijn denk ik: Zo dat ziet er lekker uit. Beland het dan in de winkelwagen en even later in mijn mond dan stelt de eerste hap ook weer teleur. Blijken die mooie kersen van de verpakking alleen maar op de verpakking te staan en de smaak van het koekje in de verpakking uit een chemische geproduceerde kersenprutje te bestaan. Echt het zou verboden moeten worden! Neem bijvoorbeeld Pim’s jaffa cakes met kersensmaak van Lu. De verpakking is prachtig. Maar de kersengelei is verschrikkelijk chemisch en bijna van plastic door een overdaad aan geleermiddel.

5.  Ver weg van de foodhallen

Ik vind het super leuk om lekker te neuzen in bijvoorbeeld de markthallen in Rotterdam. Helaas moet ik daar toch echt een minuut of 40 voor reizen. En dat is te lang om er zomaar even elke week een cupcake te gaan halen en verder vooral je ogen de kost te geven. Gezien ergernis nummer 1 is het waarschijnlijk maar goed ook 😉

6. Alle leuke food evenementen zijn op verkeerde tijdstippen gepland en te ver weg.

Het lijkt met te leuk om een keer naar een evenement als ‘Eten op rolletjes’ of naar ‘Festival de zoete verleidingen’ te gaan. Het komt op de een of andere manier nooit uit in onze agenda! 60 % van de zaterdagen is onze agenda nagenoeg leeg. De overige 40 % zijn dus bezet met kleine of grote dingen en dat zijn ook altijd de momenten waarop er leuke fooddingen te doen zijn.

7. Te weinig bakkerijen, patisserieën en dergelijke in de buurt.

Ik woon in de polder. Lekker tussen de koeien! Nou dat eigenlijk niet echt maar toch wel lekker rustig. Nadeel daarvan is echt dat je niet zoveel bakkerijen en patisserieën in de buurt heb. Gezien punt 1 is het voor mij vooral mijn ogen goed de kost geven en met een brood de winkel uit lopen maar echt… Ik wou dat ik elke 2 weken naar een ander leuk plekje kon dat hier nog geen half uur rijden vandaan ligt. Stiekem heb ik eigenlijk niets te klagen met Dordrecht, Utrecht, Gouda en Rotterdam binnen 45 minuten met de auto te bereiken.

8. Ik durf niet te zeggen wat ik graag zou willen.

Soms zou ik heel graag iets willen maar ben ik te bescheiden of verlegen of te bang uitgevallen om dit ook goed onder woorden te brengen. Uiteraard… Ik roer me prima bij mijn familie en vrienden. Waar ik nu op doel is dat ik het te gek zou vinden om een keertje een hele dag te bakken bij een keukenwinkel, een dag mee te lopen in de bakkerij bij een bakker hier in de buurt, bij de ijssalon in de grote stad hier dichtbij of dat ik het te gek zou vinden om een kijkje te nemen in de keuken van een pannenkoekenhuis. Dat dus… Best brutale dingen om dat zomaar uit het niets te vragen. Misschien moet ik mijn blog wat vaker laten vallen 😀

9. Ik kan niet koken

Echt waar… Ik kan de lekkerste smaakcombinaties verzinnen om te bakken. Ik kan lekkere koekjes en taarten maken maar pas op… Koken is niet aan mij besteed! Ik denk dat het daardoor komt dat mijn kinderen dus ook nooit lekker hun bord leeg eten (behalve patat, pannenkoeken, poffertjes en pizza’s) Welk recept is makkelijk en een succes bij jou? Op dit gebied kan ik echt van jullie leren!

10. Geen tijd om zoveel te bakken als ik zou willen.

Het liefst zou ik de hele dag bakken. Maar zoveel tijd heb ik niet. En ook dat is gezien punt 1 maar weer goed ook. Daarnaast kan je wel heel veel willen bakken maar ik moet het ook allemaal met jullie zien te delen. En bloggen kost nog meer tijd dan het bakken zelf…

 

Na het lezen van dit artikel ook benieuwd wat Laura verschrikkelijk vind? Dat lees je hier.

Ook Lian schreef een artikel over haar grootste ergernissen. Dat artikel vind je hier.

Inmiddels is ook Mariëtte hun voorbeeld gevolgd. Haar artikel vind je hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *