IJs

Speculoos-ijs met koffieleutjes

Een poosje terug zag ik op een van de Social media kanalen speculoos ijs langs komen. Dat maakte me nieuwsgierig! Die moest ik proeven. Maar helaas… Het zijn onze zuiderburen die het geluk hebben dat hun Lotus fabriek de heerlijkste ijshoorntjes, ijssticks en schepijs met speculoos maakt. Dit jaar is het ijs in Nederland (nog) niet verkrijgbaar. Ik bedacht dat ik het dan maar zelf moest maken. De daad bij het woord voegend trok ik een potje slagroom, een pot gecondenseerde melk en uiteraard speculoospasta en koffieleutjes uit de kast. Die laatste kreeg ik opgestuurd van Lotus zelf als dankjewel voor het insturen van het recept van de speculoostruffels. (Dat recept is nu ook terug te vinden op hun eigen receptenpagina) Na wat tussentijdse proeverijtjes kwam er uiteindelijk een heerlijk speculoosijs uit mijn ijsmachientje rollen. Met een verkruimeld koffieleutje en nog twee hele er bovenop zou dit bakje ijs niet mis staan in een ijssalon. Krijgen jullie er ook zo’n trek van?

Dit heb je nodig voor:

250 ml slagroom

150 gram gecondenseerde melk

80 gram melk

2 zakjes vanillesuiker

200 gram speculoospasta

100 gram koffieleutjes

Zo ga je te werk:

Meng de slagroom, de beide melksoorten, de speculoos en het zakje vanillesuiker goed doorelkaar. Verwarm de speculoos even kort on de magnetron zodat hij meer vloeibaar is.

Zet het voor ongeveer één tot anderhalf uur in de vriezer.

Verkruimel de koffieleutjes, hou er 3 achter voor op het ijs.

Maak je ijsmachine klaar voor gebruik.

Giet de koude massa in de ijsmachine.

Laat de ijsmachine ongeveer 15 minuten draaien. Voeg dan de helft van de koffieleutjeskruimels toe.

Laat het ijs draaien tot het bijna klaar is. Voeg dan de achtergehouden koffieleutjeskruimels toe.

Zodra het ijs klaar is kan je het overdoen in een diepvriesbak. Verkruimel 1 achtergehouden koffieleutje over het ijs en steek de andere  twee achtergehouden koffieleutjes in het ijs.

Plaats het ijs in de diepvries tot gebruik.

 

Wat denken jullie… Deze ook maar weer insturen naar Lotus?

Een gedachte over “Speculoos-ijs met koffieleutjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *