Ben jij een van de vele mensen die voor de paasdagen een fles advocaat kocht? Ik hoop dat hij nog niet leeg is! Vandaag heb ik een super lekker idee voor het weekend voor je waar je die fles advocaat (of wat er van over is) voor nodig heb. Het is een Hollandse klassieker in een ander jasje namelijk een sneeuwster. Geen echte maar een cupcake. Ik vind ze heerlijk! Lijkt het jou ook wat?
Dit heb je nodig voor 8 cupcakes:
130 gram roomboter op kamertemperatuur
130 gram fijne kristal suiker
2 L eieren
130gram zelfrijzend bakmeel
snuf zout
13 gram melk
citroenrasp
125 ml slagroom
50 gram mascarpone
1 zakje vanille suiker
1 flinke theelepel poedersuiker
advocaat
En verder:
Cupcakebakvorm met cupcakebakpapiertjes
Spuitzak
appelboor o.i.d.
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven voor op 165 graden.
Mix de roomboter met de suiker, het zout en wat citroenrasp in ongeveer 10 minuten luchtig.
Voeg een voor een de eieren toe en mix deze goed door. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste ei volledig opgenomen is.
Voeg de zelfrijzend bakmeel toe en spatel dit er door.
Voeg de melk toe en roer ook dit er voorzichtig goed door.
Doe het cupcakebeslag in de spuitzak.
Verdeel het cakebeslag over 8 cupcakevormpjes
Bak de cakejes in ongeveer 22-25 minuten goudbruin en gaar.
Laat de cupcakes liefst 1 nacht afkoelen/rusten.
Snij de bovenkantjes voorzichtig van de cupcakes af.
Snij met een aardappelschilmesje met 3 sneden een voor de sneeuwster overbekende ster in de bovenkant.
Hol de cupcakes een beetje uit met de appelboor.
Klop de slagroom met de mascarpone, vanillesuiker en de poedersuiker stijf.
Doe een heel klein beetje slagroom in de uitgeholde cupcake.
Vul de rest van de cupcake met advocaat.
Doe een linke eetlepel slagroom op de cupcake.
Leg het ‘hoedje’ op de cupcake.
Druk deze aan de zijkanten goed aan. Zo ontstaat een echte mini sneeuwster.
Bewaar de cupcake tot serveren in de koelkast.
Tip:
Slagroom moet bewaard blijven in de koelkast. Cake droogt uit in de koelkast. Maak de cupcakes daarom zo kort mogelijk van te voren en bewaar ze tot serveren in de koelkast.
Dit is echt leuk, voor mezelf maar zeker ook voor de bakclub in het verzorgingshuis waar ik als vrijwilliger de bakclub doe. Zat van de week toevallig aan zoiets te denken maar was er nog niet helemaal uit hoe het ’t makkelijkst kon voor de bewoners. Dit gaat binnenkort zeker n keer gebakken worden.
Hoi Lucia,
Late reactie, sorry! Ik ben heel benieuwd of je de cupcakes inmiddels gebakken heb op de bakclub. En uiteraard ook hoe jij en de deelnemers het vonden.
Hai, ze zien er lekker uit. Ik vroeg me af waarom het beter is de cupcakes 1 nacht af te laten koelen/rusten. Omdat ze anders zo kruimelen?
Hoi Nokkie,
Het is niet voor het kruimelen maar voor het breken. Als een cupcake net uit de oven komt heeft hij vaak een knapperig korstje. Dat verdwijnt als je ze een nachtje laat rusten. Hierdoor breekt de bovenkant niet / minder snel na het vullen.
Hallo
Wil wel graag de recepten.
Groet Willy
Beste Willy,
Ik ben heel benieuwd welke recepten je graag zou willen 😉 Het recept van de sneeuwster cupcakes vind je in ieder geval hierboven.
Groetjes,
Adriënne