Kleine koekjes

Pinda – kokos koekjes

Snel naar recept
Vandaag heb ik een lekker recept voor een verrassend koekjes voor jullie. Een recept dat snel klaar is en waar je een trommel mee kan vullen. Lekker voor bij de koffie of de thee. En lekker om zomaar even tussendoor van te snoepen. Echt deze pinda – kokos koekjes zijn zo lekker dat je er maar lastig van af kunt blijven. Pinda en kokos zijn een hele lekkere smaakcombinatie, zeker als je er nog een tikkeltje zeezout bij optelt.
Groot geworden met kokoskoekjes

Als kind groeiden wij op met de kokoskoekjes van mijn oma. Een verrukkelijk koekje wat ik nu nog steeds graag maakt. En met dat ik dit type besluit ik spontaan om hier straks de keuken voor in te duiken. Mijn broertje viert vandaag zijn verjaardag en ik ga hem verrassen met een zakje van oma’s kokoskoekjes. Door de koekjes van oma houden wij thuis allemaal van kokos in koekjes. Zelf hou ik ook heel erg van pindakoeken. Sinds ik weet dat ik niet zo goed tegen melk kan heb ik ze niet meer gegeten. Hoog tijd om daar eens verandering in te brengen!

Pindakaas van de Pindakaaswinkel

Dus toen ik benaderd werd door de Pindakaaswinkel met de vraag of ik een recept met hun pindakaas wilde maken wist ik al welke smaak het werd: Pindakaas met kokos en zeezout. Mijn favoriet! Daarna ging ik toch twijfelen wat ik ermee wilde maken. Pinda – kokoskoekjes, kokos marshmallows met een vulling pindakaas of toch taartjes? Ik probeerde het alle drie maar bleef bij mijn eerste liefde: Pinda – kokoskoekjes it is. De smaak van de pinda’s in combinatie met de kokos en het zeezout vind ik bij dit recept echt een perfecte balans hebben.

Pindakoeken versus pinda – kokos koekjes

Als basis voor deze koekjes heb ik een recept voor pindakoeken genomen. Daar veranderde ik her en der iets aan en zo kwamen er te lekkere pinda – kokos koekjes uit mijn oventje rollen. Door het toevoegen van de kokos verandert er wel iets aan het recept. Het brosse gaat namelijk (gedeeltelijk) weg en je krijgt een meer chewy koekje. Ook heel erg lekker! En met een rijke kokossmaak, wat ik persoonlijk heel erg lekker vind.

Zeeuwse bloem versus gewone tarwebloem

Voor deze koekjes gebruik je het allerbest Zeeuwse bloem. Deze Hollandse bloem zorgt er voor dat onze Hollandse koekjes hun karakteristieke kruimelige structuur krijgen. Natuurlijk is het ook mogelijk om gewone tarwebloem of patent tarwebloem te gebruiken. Deze zijn beide makkelijker verkrijgbaar doordat ze bij elke supermarkt in het assortiment zitten. Heb je de mogelijkheid om Zeeuwse bloem te gebruiken? Probeer het eens en proef het verschil.

Wil je dit recept opslaan om later te maken? Gebruik één van onderstaande afbeelding. Zo vind je het recept altijd makkelijk en snel terug.
Gezouten pinda’s versus ongezouten pinda’s

De eerste keer dat ik deze koekjes maakte gebruikt ik ongebrande pinda’s zonder zout. Lekker, maar toch miste ik ook net dat beetje zout wat je in de pindakaas proeft. De koekjes met gezouten pinda’s hebben dan ook mijn persoonlijke voorkeur. Voor het recept heeft ook de keuze voor gezouten of ongezouten pinda’s geen invloed. Gebruik ook hiervoor de keuze die jij het lekkerst vind.

Koemelkvrij

De pindakaas is koemelkvrij en daarmee is het een eitje om deze koekjes koemelkvrij te maken. Daarvoor gebruik je eenvoudig weg Bleu Band – Lekker romig. Tot een week of wat geleden heette deze boter nog Roombeter. Inmiddels is het de derde of vierde naamsverandering die deze boter gekregen heeft, helaas!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *