IJs

Passievrucht-Sinaasappelijsjes

Ik heb sinds kort de passievrucht ontdekt. Mmm wat kan je daar lekkere dingen mee maken. Zo puur vind ik hem te zuur en de smaak te sterk. Gemengd met sinaasappel of mango, in combinatie met witte chocolade in een taartje… Ik zie een enorme berg met mogelijkheden met deze vrucht. Ik ben ook wel benieuwd wat jullie van de passievrucht vinden. Hou je er van? Nog nooit geproefd? Dan hoop ik dat je hier nieuwsgierig van wordt. Dit ijsje is namelijk zo lekker! Het is wel een ijsje voor volwassenen. Hoewel er niet heel veel Passoa in zit is het toch genoeg om het te proeven. En door dat kleine beetje merk je zelf dat het ijs eerder smelt (of lastiger bevries). Je moet dus, naast genieten, ook een beetje dooreten. Laat je daar echter niet van weerhouden dit ijsje is jummie jummie!

Deze hoeveelheden zijn voldoende om 2 ijsjes met de Zoke ijsmaker te maken:

2 passievruchten

1 sinaasappel

1 dop Passoa

20 gram suiker

En verder:

Zoku ijsmaker

staafmixer

sinaasappelpers

zeef

Zo ga je te werk:

Snij de passievruchten door, verwijder de het vruchtvlees uit de schil en vang het op in een bakje.

Zet kort de staafmixer in de bak om zo het vruchtvlees los te krijgen van de pitjes.

Zeef het passievruchtensap en vang het op.

Zorg dat je al het sap uit de pitjes en het achterblijvende vruchtvlees haal, druk het uit met bijvoorbeeld een lepel.

Pers het sap uit de sinaasappel en meng het sap met het passievruchtensap.

Voeg de suiker toe en roer het goed door.

Haal de dop van de Passoafles en vul deze met Passoa. Voeg dit toe aan het sinaasappel-passoa mengsel.

Roer alles goed door elkaar tot de suiker opgelost is.

Zet het sap ongeveer een half uurtje in de diepvries. Let op! Het sap moet alleen koud worden en niet gaan bevriezen.

Haal de Zoku en het sap uit de diepvries.

Zet stokjes in de Zoku en verdeel het sap over de holtes.

Verwijder de ijsjes en leg ze ongeveer 2 uur in de diepvries voor je ze opeet.

Tip:

Uiteraard kan je ze ook gelijk opeten. Door de alcohol blijft het ijs echter erg zacht. In de diepvries bevriest het nog wat meer.

Door de Zoku op warme dagen in de koelkast te zetten tijdens het bereiden van de ijsjes koelt hij minder snel af en is je ijsje wat sneller klaar.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *