Vullingen

Nutella room

Ik heb (weer) een heerlijk makkelijke vulling voor jullie waar je alle kanten mee op kan. Gebruik hem als vulling voor een taart, om mooie toeven te spuiten of om zo heerlijk op te lepelen. Deze Nutella room is zo lekker dat als je er eenmaal van geproefd heb, je meer wil dan alleen de kom uit likken. Bij mij bleef er gelukkig nog net genoeg over om ontzettend leuke vogelnestjes op cupcakes te spuiten. Dat recept laat echter nog even op zich wachten maar komt zeker weten een keer online.

Dit heb je nodig:

125 gram slagroom

30 gram melk chocolade

40 gram Nutella

Zo ga je te werk:

Breng de slagroom aan de kook. Schakel de hittebron uit.

Voeg de chocolade en Nutella toe. Laat het even staan.

Roer alles goed door elkaar tot er een egale massa ontstaat.

Laat het afkoelen tot kamertemperatuur, zet het daarna nog minimaal 3 uur in de koelkast.

Klop de nutella room op. Let op dat je niet te stijf opklopt.

Bewaar de room tot verwerking in de koelkast.

 

7 gedachten over “Nutella room

  1. Hoi Anouk,

   De Nutella room is alleen geschikt om een taart mee te vullen. Afsmeren niet helaas.
   De hoeveelheid is ongeveer voldoende voor het vullen van één laag van 22 cm.

   Groetjes,

   Adriënne

 1. Lijkt me heerlijk raad je aan om dan gewoon botercreme(vanille) te gebruiken voor het afsmeren? En zou je er bijv nog een laagje banketbakkers room op kunnen doen bij de vulling?

  1. Hoi Lies,

   Dat klinkt als een heerlijke vulling! Ik neem aan dat je de taart wil vullen met twee afzonderlijke lagen? En niet de twee smaken op elkaar wil doen?
   Je kan de taart inderdaad het beste afsmeren met een botercréme. Mocht je iets anders willen dan vanille dan zou je er voor kunnen kiezen om een chocoladefudge te maken. Hiervoor gebruik 200 gram pure chocolade, 250 gram roomboter, 225 gram poedersuiker en een theelepel vanille. De boter, vanille en poedersuiker mix je in ongeveer 10 minuten licht en luchtig, waarna je de gesmolten en afgekoelde chocolade er door kan roeren.

 2. Moet je hier ook klopfix voor gebruiken om het stevig te krijgen? Kun je ook alleen slagroom en nutella mixen zonder het op te warmen?

  1. Hoi,

   Je hoeft in principe geen klop-fix te gebruiken omdat de chocolade een soort gelijke werking heeft. Wat betreft het opwarmen, dit werkt wel het meest veilig. De kans is groot dat de chocolade in stukjes terug te vinden is in de room en dat de Nutella niet goed oplost.

   Groetjes, Adriënne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *