Grote koeken

Nutella koekjestaart

Rond de jaarwisseling zag ik op Instagram bij een Israëlische bakster hele gave taarten langs komen in de vorm van cijfers. Het duurde even voor ik goed doorhad wat het nu precies was en inmiddels is half Nederland er achter: Het is een koekjestaart. Naast gaaf zijn ze ook enorm lekker! Met Valentijn op onze hielen kan zo’n lekkere koektaart niet ontbreken op de blog. En omdat Valentijn ook altijd in het teken van chocolade staat kan / mag dat niet ontbreken op deze taart. Door mijn eigen voorkeur voor Nutella is het variant voor de echte Nutella Lover geworden.

 

Dit heb je nodig:

1/2 recept vormvaste vanille koekjes

250 ml slagroom

100 gram melkchocolade

100 gram Nutella

Chocolade voor de decoratie

Handje hazelnoten

En verder:

Pan

A4 papier

Bakplaten bekleed met bakpapier

Spuitzak met glad spuitmondje

 

Zo ga je te werk:

Breek de chocolade in stukjes.

Breng de slagroom aan de kook. Zet de hittebron uit.

Voeg de chocolade en de Nutella toe aan de slagroom.

Meng de chocolade, Nutella en slagroom door elkaar tot er een egale massa ontstaat.

Laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Zet het daarna terug in de koelkast en laat het minimaal 4 uur koelen.

Maak intussen het koekdeeg volgens het recept. Rol het deeg uit tot 3 mm dikte.

Vouw een a-4 vel in de breedte dubbel en knip hier een zo groot mogelijk symmetrisch hart uit.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Haal het gekoelde koekdeeg uit de koelkast. Snij met het sjabloon 2 harten uit het deeg.

Leg de harten op de bakpla(a)t(en).

Bak de koeken in ongeveer 15 minuten lichtbruin en gaar.

Laat de koeken volledig afkoelen.

Mix de Nutella room op. Klop de room niet te stijf, (het verschil tussen bijna stijf, stijf en schift is klein 😉 ) maar wel zo dat hij niet meer terugloopt.

Doe de Nutella room in de spuitzak.

Leg de koek op bijv. een snijplank.

Spuit doppen Nutella room op het hart.

Leg het tweede koekhart op de room. Spuit ook deze vol met doppen van de room.

Decoreer het hart met de hazelnoten en chocolade naar keuze.

Bewaar het koekhart in de koelkast.

Tip:

Het koekhart is net gemaakt het allerlekkerst. Na ongeveer 24 uur word de koek zacht(er)

 

4 gedachten over “Nutella koekjestaart

  1. Hoi Adriënne,
    Ik zag dit leuke en lekkere recept op je website en ik kwam daardoor op het idee om het cijfer 50 in koekvorm te maken. Mijn vriendin werd n.l 50 en vond dit wel toepasselijk. Het is gelukt en het was heel leuk om te maken!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *