Vorige week kwam ik er achter dat ik een bekertje slagroom had staan waarvan de houdbaarheidsdatum wel heel dicht bij was. Daardoor kwam ik op het idee om truffels te maken met kruidnootjes er door. En ze zijn JUMMY! Ik kan het dan ook niet laten om het recept met jullie te delen.
Dit heb je nodig:
125 gram slagroom
200 gram pure chocolade
5 gram koek- en speculaaskruiden
100 gram kruidnootjes
2 eetlepels cacao
En verder:
Pannetje
Bakje met deksel
2 eetlepels
Bakplaat bekleed met bakpapier
Zo ga je te werk:
Breek de chocolade in stukjes en doe het in het bakje.
Hak de kruidnootjes in kleinere stukjes.
Breng de slagroom aan de kook op een laag vuur.
Giet de slagroom over de chocolade.
Doe het deksel op het bakje en laat het zo 10 minuten staan.
Voeg de speculaaskruiden toe.
Roer het daarna goed door tot het een egale massa is geworden.
Als er nog niet gesmolten stukjes chocolade in zitten kan je het bakje even 10 – 20 seconden in de magnetron verwarmen. Daarna weer doorroeren tot de chocolade goed opgenomen is.
Laat de ganache afkoelen tot kamertemperatuur.
Voeg 75 gram van de gehakte kruidnootjes toe en roer dit door het ganache mengsel.
Laat de ganache verder opstijven tot het tot dik is dat je er van kunt scheppen.
Maak met hulp van 2 eetlepels hoopjes en leg deze hoopjes op de met bakpapier bekleedde bakplaat.
Zet de bakplaat in de koelkast en laat ze zo hard worden.
Vorm balletjes van de hoopjes.
Rol de balletjes door de cacao.
Rol de truffels nog een keer door je handen.
Verkruimel de overgebleven kruidnootjes.
Rol de truffels door de kruidnootjeskruimels.
Bewaar de truffels in de koelkast.
Zou ik soja room kunnen gebruiken ipv gewone room?
Hoi Griet,
Ik heb zelf geen ervaring er mee maar afgaand op ervaringen van collega’s zou het mogelijk zijn.
Groetjes,
Adrienne