Ik heb een nieuwe smaakcombinatie waar ik erg fan van ben. Een poosje terug proefde ik de Tony Chocolony reep puur met kokos en pecannoten voor het eerst. Oei, dat was echt een schot in de roos. Heerlijk vind ik hem! Nadat ik chocolate chip cookies bakte met deze smaakcombinatie bedacht ik dat deze combinatie ook heerlijk zou zijn in een fudge. Het resultaat daarvan is deze heerlijke kokos – pecan fudge.
Zelf fudge maken is niet moeilijk
Fudge is een makkelijke en lekkere traktatie die je in een paar minuutjes zelf maakt. Het klinkt altijd erg ingewikkeld en er zijn ook lastige methodes om fudge te maken. Maar het gebruik van gecondenseerde melk maakt fudge maken een stuk makkelijker. Het enige dat je daarnaast nog nodig hebt is chocolade. Ik gebruikte pure chocolade. Zo kon ik het makkelijk koemelkvrij maken.
Koemelkvrij?
Ja, echt waar! Deze fudge is koemelkvrij. Allereest door het gebruik van pure chocolade zonder melkbestanddelen. Maar hoe zit dat dan met de gecondenseerde melk? Naast gecondenseerde melk van gewone melk bestaat er ook gecondenseerde melk van kokos. Persoonlijk vind ik deze lekkerder dan de gewone.Gecondenseerde kokosmelk is te koop bij AH en bij de Toko. Bij de toko waar ik was, vond ik zelfs kleine blikjes gecondenseerde kokosmelk. Ideaal! Ik heb regelmatig een aangebroken blikje in de koelkast staan die eigenlijk te lang blijft staan.
Kleinere portie
Heb jij dit probleem ook? Ga dan zeker op zoek naar deze kleine blikjes. Voor dit recept heb ik bijvoorbeeld zo’n blikje van 200 gram gebruikt. Zo is het recept ook gelijk wat kleiner. Normaal haal je al snel 40 stukjes fudge uit één recept, bij dit recept zijn het 20 stukjes. Dat is voor mij voldoende. Wil je zelf toch een groot blik gebruiken of heb je 40 stukjes nodig? Dan kan je het recept gewoon verdubbelen. Heb jij geen koemelkallergie? Dan kan je dit recept ook maken met gewone gecondenseerde melk. Ik raad je wel aan om eens een keer gecondenseerde kokosmelk te proeven.
Kokos – Pecan fudge
Ingrediënten
- 1 klein blikje gecondenseerde kokosmelk (ci. 200 gram)
- 200 gram pure chocolade
- 50 gram pecannoten
- 75 gram kokosblokjes
- eventueel salted caramel crunch van Dr. Oetker
- En verder:
- Steelpan
- Cakeblik
- Bakpapier
Instructies
- Bekleed het bakblik met bakpapier.
- Breek de chocolade in stukjes.
- Hak de pecannoten en kokosblokjes naar eigen inzicht in stukken maar hou van beide wat achter voor de garnering.
- Doe de gecondenseerde melk met de chocolade in de steelpan.
- Verwarm het al roerend op een laag vuur.
- Roer tot de chocolade allemaal gesmolten is.
- Meng de pecannoten en kokosblokjes door de fudge.
- Spreid de fudge gelijkmatig uit in het bakblik.
- Verdeel de achtergehouden stukjes over de fudge en druk het lichtjes aan.
- Verdeel eventueel ook nog wat caramel crunch er over.
- Zet de fugde circa 3 uur in de koelkast om op te stijven.
- Snij het daarna in 20 blokjes.
Wil je deze fudge niet nu maar een andere keer maken? Sla onderstaande afbeelding op één van je Pinterest borden op. Zo kan je het makkelijk terug vinden.
Dat ziet er heerlijk uit!!
Een vraag: Waar kan ik kokosblokjes kopen?
Hoi,
Ik koop ze op de markt bij de notenkraam. Een poosje terug zag ik ze ook bij een groentenboer met een assortiment noten. Verder zijn ze online te koop bij de notenshop.
Groetjes,
Adriënne
Bedankt! Ik ga eens op zoek en dan aan de slag. Mmmmm