Kleine koekjes

Kitkat koekjes

Eind december las ik op Laura’s Bakery dat ze een insideractie had in samenwerking met Nestlé. Het leek mij ontzettend leuk om daar aan deel te nemen al wist ik niet hoe het precies in zijn werk ging. Hoe leuk is het dan om uitgeloot te worden en op oudejaarsdag de pakketbezorger aan je deur te krijgen met een doos vol Nestlé chocolade. In die doos vond ik een pak kitkats, een doosje After Eight, een rol smarties, 5 rollen rolo’s en nog veel meer! Vanaf dat moment gingen mijn radartjes behoorlijk draaien. De opdracht was namelijk om met de inhoud van die doos 2 recepten te maken. 1 Recept moest een taartje zijn met een gouden combinatie. Daar hoop ik eind deze week of begin volgende week op terug te komen. Het andere recept mocht een vrij recept zijn. Het maakte niet uit wat ik zou maken als ik maar een foto op Facebook zou plaatsen. Door het plaatsen van die foto’s / updates bevestig ik mijn deelname en kan ik uiteindelijk een keukenmachine winnen. Om eerlijk te zijn ga ik deze keer niet voor het winnen van de keukenmachine maar veel meer voor de ervaring om aan een insidersactie deel te nemen. En ik verzeker je dat het echt gaaf is om te doen! Mocht ik zo’n kans nog een keertje krijgen dan bedenk ik me geen minuut maar meld ik mee gelijk weer aan. Terug naar het recept dat ik ging maken… Een hele poos terug bakte ik met mijn nichtje Ferrero Rocher koekjes. Die waren echt top gelukt! Alleen zat er te veel zout in naar mijn smaak. Het recept is daarom nog niet online gegaan (zit er nu wel aan te komen 😉 ) en ik wachtte op een re-make van deze koekjes. En je voelt het vast al aan komen: Die re-make is er nu gekomen! Jawel… Met kitkat’s! Mmmh! Zo enorm lekker, joh! Ik heb bijna spijt dat ik dat niet eerder bedacht heb 😀

Nadat ik de foto’s op Facebook plaatste begreep ik al snel dat jullie het recept ook graag wilden en dus deel ik die maar gelijk met jullie:

Dit heb je nodig voor ci. 40 koekjes

275 gram bloem

5 gram maizena

6 gram baking soda

snufje zout

125 gram roomboter op kamertemperatuur

100 gram witte basterd

100 gram licht bruine basterd

1 zakje vanillesuiker

1 M ei

1 M eidooier

175 gram kitkat

En verder:

ijslepel van ongeveer 3 – 3.5 cm of 2 eetlepels

2 bakplaten bekleed met bakpapier

Zo ga je te werk:

Snij de kitkat’s in stukjes. Ik snee ze in de lengte in 8 stukken en in de breedte in 2 stukken.

Verwarm de oven voor op 175 graden

Klop de roomboter met de 3 suikersoorten licht en luchtig in ongeveer 3 minuten.

Voeg het ei toe en mix deze goed door. Voeg de eidooier toe en klop deze ook goed door.

Voeg de bloem in de 3 delen toe. Voeg met het eerste deel het zout toe, met het 2e deel de maïzena en met het 3e deel de baking soda. Mix tussendoor telkens goed zodat de bloem goed opgenomen wordt.

Voeg 100 gram kitkat stukjes toe en mix deze kort door.

Maak deegballetjes met hulp van de ijsbolletjeslepel (of de eetlepels) en leg iedere deegbal met ruime afstand van elkaar op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Druk in ieder deegballetje nog wat stukjes van de overige 75 gram kitkat.

Bak de koekjes in ongeveer 12-15 minuten gaar en goudbruin.

Laat de koekjes na het bakken ongeveer 3 minuutjes afkoelen op de bakplaat en verplaats ze daarna naar een rooster.

Tip:

Neem even de tijd om uit te zoeken wat je zelf lekker vind met deze koekjes. Na 12 minuten bakken waren de koekjes bij mij nog zacht van binnen. Mijn zoontje vond dit geweldig. Zelf heb ik ze liever wat knapperiger en bakte daarom het 2e baksel 3 minuten langer.

Baking soda is een uit Amerika overgewaaid rijsmiddel. Tegenwoordig kun je het in ieder supermarkt kopen in zakjes van Dr. Oetker. Je vind het gewoon bij de bakspullen. Sommige winkels verkopen grote gele pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *