Vullingen

Kinder chocolade room

Snel naar recept
Het wordt wel weer eens tijd om een nieuw recept voor een verrukkelijk lekkere vulling met jullie te delen. Ken jij de reepjes kinder chocolade? Die lekkere reepjes waar een melkvulling in zit, niet te verwarren met de kinder bueno repen. Die reepjes zijn de basis voor deze kinderchocolade room. Samen met slagroom en mascarpone is het een lekkere vulling voor taarten, cupcakes en zelfs soezen. Mmmh! Daar krijg je toch trek van?
De warme methode

Om kinder chocolade room te maken kan je twee verschillende methoden gebruiken. Als eerste deel ik mijn favoriete methode met jullie. Deze vraag net iets meer voorbereidingstijd maar het geeft je meer zekerheid dat de vulling echt lukt. Later zal ik nog even uitleggen waarom. Voor deze methode breng je eerst de slagroom aan de kook, daarom noem ik dit de warme methode. Wanneer de slagroom kookt, los je de reepjes kinder chocolade er in op. Even zeven zodat je zeker weet dat de reepjes helemaal opgelost zijn en dan goed terug koelen. Als de slagroom weer goed koud is klop je het op zoals je gewend bent om slagroom te kloppen. Voor extra stabiliteit en smaak voegen we ook mascarpone toe zodra de slagroom lobbig geklopt is. Dezelfde werkwijze vind je ook terug in ons recept voor witte chocolade room.

De koude methode

De andere methode, een koude methode is sneller. Hierbij smelt je au-bain-marie de kinder chocolade reepjes. Terwijl de reepjes smelten klop je de slagroom en mascarpone alvast lobbig. Even controleren of de reepjes niet te warm zijn en dan kan je de gesmolten kinder chocolade toevoegen aan de slagroom. Deze koude methode werkt sneller omdat je de slagroom niet terug hoeft te koelen. Het enige nadeel is dat de room en kinder chocolade een flink temperatuur verschil hebben. Hierdoor ontstaat er makkelijk schift of klontjes. En dat voorkom ik maar al te graag!

Wat kan ik met deze hoeveelheid vulling vullen?

Ik krijg regelmatig de vraag wat je met vulling kan doen. En dan heb ik het vooral over de hoeveelheid. Want hoe lastig is dat inschatten aan de hand van een recept? Zelf heb ik dit recept keer 3 gemaakt. Met die hoeveelheid heb ik een taart van 17,5 cm afgesmeerd en gevuld met twee laagjes kinder chocolade room. Dit recept volgt later nog, want die taart viel bij jong en oud in de smaak. Laten we het erop houden dat de hoeveelheid van dit recept voldoende is om een taart van 17 cm – 20 cm te vullen.

Waar kan ik de vulling voor gebruiken?

En dan nu de andere strekking van de vraag wat je met de vulling kan doen. Want waar kan je deze vulling in verwerken? Het standaard antwoord dat ik je nu geef is: Taarten en cupcakes. Bij taarten kan je het echt als vulling gebruiken en op cupcakes kan het als toef gebruikt worden. Iets meer out off the box: Gebruik het als vulling voor soezen of smeer een laag op een brownie. Maar wat ook heel erg lekker is: serveer het in een glaasje als een mousse. Wanneer je de kinderchocolade room net opgeklopt hebt is het nog erg romig. Maar wanneer je het een nachtje in de koelkast laat staan is het eerder een chocolade mousse.

Wil je dit recept opslaan op je Pinterest account en later maken? Dat kan! Gebruik onderstaande afbeelding om het recept snel en makkelijk terug te kunnen vinden.
Koemelkvrij

Het is helaas niet mogelijk om deze vulling koemelkvrij te maken omdat er geen koemelkvrij alternatief is voor de kinderchocolade.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *