Vandaag geen koekjes, cakejes of taartjes maar een heerlijke home made karamelsaus. Karamelsaus is een basisrecept waar je alle kanten mee op kan. Ik gebruikte hem als basis voor een karamel botercrème. Maar hij smaakt ook heerlijk over ijs. Of met een toef slagroom op een plakje cake. Of een theelepeltje saus tussen 2 biscuitjes. En wat denk je van stiekem een likje uit de pot?
Dit heb je nodig:
200 gram suiker
70 gram water
40 gram boter
150 gram slagroom of soyawhipping
optioneel: zout naar smaak
En verder:
2 pannen
siliconen spatel
schone pot met deksel
Zo ga je te werk:
Doe de suiker en het water in één van de pannen en breng het (zonder te roeren) op middelhoge warmte aan de kook.
Breng, in de andere pan, de slagroom of soya whipping aan de kook.
Laat de suiker (nog steeds zonder te roeren) koken tot het lichtbruin kleurt. Zet dan de hittebron uit.
Voeg de (kokend) hete slagroom voorzichtig toe aan de gekarameliseerde suiker. Pas op voor het bruisen.
Voeg de boter en eventueel wat zout toe.
Roer met de siliconen spatel tot er een egale saus ontstaat.
Doe de saus in de schone pot, sluit het deksel en laat de saus koelen tot kamertemperatuur.
hoi hoi tot hoe dik moet ik de saus roeren?.
vr gr
Ha Samantha,
Je hoeft de saus niet tot een bepaalde dikte te roeren maar tot het egaal is. Er moeten dus geen karamel stukjes meer inzitten.
Groetjes, Adriënne