Voor en met kinderen

Kaakjes met nutella en sprinkles

Één van de dingen die ik deze zomervakantie veel met de kinderen wil doen is picknicken. Helaas viel de picknick die ik vorige week in mijn hoofd had letterlijk in het water door alle regenbuien. Deze week hoop ik dat te veranderen en minimaal één keer met ze te kunnen picknicken. Het leuke aan picknicken vind ik dat alles net iets specialer mag dan wanneer je thuis aan tafel je boterhammetjes eet. Zo gaat er in onze picknickmand niet alleen brood en drinken. We nemen vaak ook iets van koekjes en snoepjes mee. En dan niet gewoon een pak, een pot of een doos. Iets wat deze zomer bij geen enkele picknick gaat ontbreken zijn oersimpele kaakjes. Voor de picknick maken we ze net iets vrolijker, gezelliger en vooral lekkerder. Een ideetje dat ook weer uit mijn kindertijd stamt. Wat kon ik als kind genieten van deze traktatie. Overigens is het een ontzettend makkelijk ‘receptje’ voor een picknick. Door de Smarties op de kaakjes kan je ze makkelijk stapelen in een doosje zonder dat ze aan elkaar vastkleven. Zeker weten dat ook jij je kinderen hier mee trakteer. (en jezelf 😀 )

Ik geef deze keer geen afgewogen hoeveelheden. Dit hangt (uiteraard) af van de hoeveelheid die jij wilt maken. Zelf reken ik op 2 kaakjes per persoon en het doosje is altijd als eerste leeg.

Dit heb je nodig:

kaakjes

Nutella of een andere chocoladepasta

paar doosjes smarties

sprinkels in vrolijke kleuren

Zo ga je te werk:

Smeer met een mes op ieder kaakje een laagje chocoladepasta.

Verdeel wat smarties over de pasta.

Strooi er sprinkels over.

 

Tip:

Je kan deze kaakjes makkelijk een dag van te voren al maken, ze worden namelijk niet zachter als je ze goed luchtdicht verpakt.

Wil je toch iets bakken voor dit recept? Gebruik dan het recept voor kaakjes of biscuitjes

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Kaakjes met nutella en sprinkles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *